Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar ile röportajlar Çorum merkez ve Osmancık ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası meydanlara çıkan vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

26.07.2016 06:57

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar ile röportajlar Çorum merkez ve Osmancık ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası meydanlara çıkan vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Hürriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, darbe girişimine kalkışan FETÖ mensuplarına da tepkisini dile getiriyor.

Vatandaşlardan İsmail Sular, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara çıktığını ve 11 gündür demokrasi nöbetine devam ettiğini söyledi.

Meydanlardaki birlik ve beraberliğin kendisini etkilediğini vurgulayan Sular, "Bu mesele AK Parti'nin ya da Cumhurbaşkanımızın davası değil burada İslam söz konusuydu. Millet iradesine, davasına sahip çıkmak için sokağa döküldü. Millet siyasi parti ayrımı gözetmeksizin milli irade için tek yumruk, tek vücut oldu. Tankların önüne geçti, helikopterlerin önüne geçti, şehit olmayı göze aldı, davasına en güzel şekilde sahip çıktı. Milletimiz gereken cevabı gerek Pensilvanya'ya gerekse onun maşalarına gösterdi. Rabbim milletimizden razı olsun, bu davayı savunan herkesi cennetiyle buluştursun, bu davayı düşürmesin. Şunu da unutmamak lazım ki İslam hiçbir zaman kaybetmez. Biz de sadece sınanmak vardır." ifadelerini kullandı.

Sinan Hayvalı da demokrasi nöbetini sonuna kadar sürdüreceğini belirterek, "Burada sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutuyoruz. Cumhurbaşkanımızın, başkomutanımızın çağrısı üzerine ilk günden beri meydanlardayız. Bu dava bir siyasi mesele değildir, vatan, millet davasıdır. Milletçe 'darbeye hayır' diyoruz ve sabahlara kadar burada olacağız. Kimse vatanı bölmeye çalışmasın, bu vatan bölünmez." diye konuştu.

Osmancık ilçesindeki demokrasi nöbetinde de ilçede teşkilatı bulunan 6 siyasi parti ile 73 muhtar, sendika ve sivil toplum örgütlerini temsilcileri bir araya gelerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi, vatandaşlar tarafından "şükür kurbanı" kesildi.

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlardan Mustafa Çoban, Cumhurbaşkanından emir gelene kadar meydanları terk etmeyeceklerini söyledi.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement