Fildişi Sahili'ndeki Tatil Köyü Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Fildişi Sahili'ndeki Tatil Köyü Saldırısı

Fildişi Sahili'nde bir şüphelinin, Grand Bassam tatil köyüne düzenlenen saldırıda eylemcilere destek verdiği gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi.

27.05.2016 14:50

Fildişi Sahili'nde bir şüphelinin, Grand Bassam tatil köyüne düzenlenen saldırıda eylemcilere destek verdiği gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi.

Devlet televizyonunda yer verilen yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin, 13 Mart'taki saldırıyı düzenleyen eylemcilere yardım ettiği şüphesiyle bir kişiyi tutukladıkları belirtildi.

Açıklamada, eylemcilerin kullandığı otomobilin sürücüsünün yakalanarak sorguya alındığı ve aynı aracın daha önce benzer terör saldırılarının yaşandığı Burkina Faso ve Mali'de de görüldüğü kaydedildi.

Ayrıca güvenlik kaynakları, Abidjan kentinin güneyindeki Kumassi bölgesinde yakalanan şüphelinin Fildişi Sahili, Burkina Faso ve Mali'deki terör saldırılarını düzenleyen teröristleri desteklemiş olabileceğini söyledi.

Mali'de geçen ay, Fildişi Sahili'ndeki saldırıyla ilişkin bir şüpheli daha tutuklanmıştı. Fildişi Sahili İçişleri Bakanı Hamed Bakayoko, terör saldırısıyla ilgili 83 şüphelinin gözaltına alındığını, bunlardan 16'sının saldırıyla doğrudan bağlantısı olduğunu duyurmuştu.

Öte yandan Grand Bassam saldırısının bir numaralı ismi olduğu kaydedilen Kunta Dallah ise halen aranıyor.

Teröre hedef olan Batı Afrika ülkeleri

Batı Afrika ülkelerinden Fildişi Sahili, Burkina Faso ve Mali, yakın zamanda terör saldırılarına sahne oldu.

Fildişi Sahili'nde Abidjan yakınlarında bulunan Grand Basam tatil köyündeki üç otele 13 Mart'ta saldırı yapılmıştı. İslami Mağrip El Kaidesi'nin üstlendiği eylemde 19 kişi yaşamını yitirmişti.

Örgütün, Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da ocak ayında Le Splendid Otel'e düzenlediği terör saldırısında 30 kişi ölmüştü.

Mali'de El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü ile Macina Kurtuluş Cephesi'nin üstlendiği, 20 Kasım'da başkent Bamako'daki Radisson Otel'e gerçekleştirilen saldırıda ise 170 kişi rehin alınmıştı. Uluslararası güçlerin desteğiyle son bulan rehin alma eyleminde 20 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fildişi Sahili'ndeki Tatil Köyü Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement