Fkö'de Yönetim Kurulu Değişikliği - Son Dakika
Güncel

Fkö'de Yönetim Kurulu Değişikliği

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu üyesi Vasil Ebu Yusuf, "Ulusal Konseyi"n olağanüstü oturumuna katılması için Hamas'la görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

26.08.2015 18:05

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu üyesi Vasil Ebu Yusuf, "Ulusal Konseyi"n olağanüstü oturumuna katılması için Hamas'la görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Ebu Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Filistinli tüm taraflarla olağanüstü oturuma katılımları için görüşmeler yapılıyor. Hamas ve İslami Cihad hareketleriyle bu doğrultuda yapılan görüşmeler kesilmedi. Ancak Hamas toplantı daveti yapıldığından beri bu çağrıya saldırıyor. Buna rağmen görüşmeler var. Filistin Yasama Meclisi'ndeki milletvekillerinin çoğu Konsey üyesi olmasına rağmen bana öyle geliyor ki Hamas oturuma katılmama yönünde karar aldı" dedi.

FKÖ Yönetim Kurulu üyelerinin yarısından bir fazlasının istifa etmesinin kurulun etkinliğini kaybetmesi anlamına geldiğine ve bunun da yeni üyelerin belirlenmesi için seçim yapılmasını gerektirdiğine işaret eden Ebu Yusuf, "İstifalar Filistin Ulusal Konseyi'nin toplanmasını kolaylaştırarak, FKÖ Yönetim Kurulunu yenilemek, FKÖ'yü etkinleştirmek ve Filistin siyasetini düzenlemek için yapıldı. Filistin davasının önündeki engeller ve geleceğe yönelik tehditler nedeniyle bazı düzenlemeler yapılması ve konseyin toplanması lazımdı. Bunun için de yasal bir dayanak gerekiyordu. Filistin Ulusal Konseyi'nin kanun çerçevesinde yeniden toplanabilmesi için de bazı üyeler istifa etti" diye konuştu.

Abbas'ın başkan adayı olacağını zannetmiyorum

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın yönetim kurulu başkanı olmak için tekrar aday olacağını zannetmediğini aktaran Ebu Yusuf, FKÖ bünyesindeki grupların tamamının Ulusal Konsey'in toplanmasını istediğini, ancak bunların bir kısmının olağan oturumun beklenmesi gerektiğini, diğer bir kısmının ise derhal olağanüstü toplantı yapılması gerektiğini savunduğunu anlattı.

Ebu Yusuf, "Uzun süredir Konseyin toplanması için istişareler yapılıyor. Oturum yapılması, başta Filistin uzlaşısının gecikmesi olmak üzere bazı sebeplerden ötürü geç kaldı. Ancak hala uzlaşı gerçekleşmedi ve Ulusal Konseyin toplanması zaruri hale geldi" ifadelerini kullandı.

Abbas'ın Ürdün'e gitmesi bekleniyor

FKÖ Yönetim Kurulu Üyesi Vasil Ebu Yusuf, Ulusal Konsey Başkanı Selim ez-Zanun'la görüşmek için Devlet Başkanı Abbas'ın çarşamba günü Ürdün'e gitmesinin beklendiğini de söyledi.

Yurt içindeki ve dışındaki Filistinlileri temsil eden Filistin Ulusal Konseyi 740 üyeden oluşuyor. Yılda bir toplanan Konsey, Hamas ve İslami Cihad hareketleri hariç Filistinli tüm tarafları, Filistin Yasama Meclisi üyelerini, birliklerin ve sendikaların temsilcileri ile bağımsız kişileri bünyesinde barındırıyor.

FKÖ Yönetim Kurulu Başkanı Mahmud Abbas ile 9 üyenin cumartesi günü "Ulusal Konseyi"n olağanüstü toplanması için görevinden istifa ettiği bildirilmişti.

Hamas, Abbas'ın FKÖ Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifasını "ulusal uzlaşıya sırt çevirmek" olarak değerlendirmişti. Hamas, Abbas'ın yönetim kurulunu yeniden yapılandırma çalışmasının, tek taraflı olarak siyasi kararlar alma politikası olduğu savunmuş ve Devlet Başkanını, muhaliflerin olmadığı yeni bir yönetim kurulu oluşturmakla suçlamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fkö'de Yönetim Kurulu Değişikliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement