Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin Açıklaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, eski adliye binasının onarılıp Kültür Sanat Merkezine dönüştürülmesiyle ilgili, "Güzel bir kültür sanat merkezi oldu.

21.06.2016 13:43

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, eski adliye binasının onarılıp Kültür Sanat Merkezine dönüştürülmesiyle ilgili, "Güzel bir kültür sanat merkezi oldu. Çünkü burası zamanında küçük bir Buhara'ydı. O kadar güzel kültürel altyapısı vardı ki biz, geleceğe bu küçük Buhara geçmişi olan şehri bu manada taşıyarak bilim ve sanat adamları yetiştirecek mekanların altyapısını oluşturuyoruz." dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehirlerin kimlikli olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Gaziantep'in geçmişi, üst yapılarını ve buradaki sanat eserlerini gelecek kuşaklara nasıl taşıyacaklarını düşündüklerini belirten Şahin, İpek Yolu aksında, bütün zamanların en zengin medeniyetlerinin en zengin dönemini yaşayan ve İslam medeniyeti, Osmanlı, Selçuklu ve Geç Hitit dönemine kadar bütün dönemlerden 5 antik kenti bulunan bu şehri yaşamak, yaşatmak ve geleceğe taşımak istediklerini vurguladı.

Gaziantep şehir merkezindeki eski adliye binasına dikkati çeken Şahin, 10 dönüm alanda bulunan bu yapının yakın siyasi tarihin en büyük tanıklığını yapmış bir kültürel bina olduğunu belirtti.

Fatma Şahin, burasının darbe dönemlerinin işkence odaları ve ağır ceza mahkemelerinden oluştuğunu dile getirerek, "Bu şehirde yaşayan ve 'ben Antepliyim' diyen herkesin o binayla alakalı bir hatırası var." dedi.

Göreve geldiğinde binanın altını su bastığını, çatısının tamamen devre dışı kaldığını kaydeden Şahin, "Binayı Büyükşehir Belediyesi bünyesine aldık. Burasının onarımı için iyi bir tasarım çalıştık. Tarihi dokumuzla da birleştirecek şekilde bir modernize bir çalışma yaptık. Gelenekten geleceğe, yerelden evrensele bu binayı nasıl iyi bir merkez yaparız diye çalıştık." diye konuştu.

Fatma Şahin, Zeugma antik kentindeki mozaiklerden esinlenerek binanın tabanına cam mozaik yapılmasına karar verdiklerini belirterek, bu mozaikleri belediyenin sığınma evinde kalan kadınlarla, gençlik merkezinde uyuşturucuyla mücadele eden gençlerin yaptığına işaret etti.

Şahin, bu çalışmayı bir sosyal sorumluluk olarak gördüklerini dile getirerek, "Hem mozaik üssü olmamız menasebetiyle burada mozaik kullanmak, hem o taş binaya farklı bir vizyon vermek adına çok güzel bir projeyi tamamladık. Inşallah buradan uluslararası ödüller bekliyoruz. Güzel bir kültür sanat merkezi oldu. Çünkü burası zamanında küçük bir Buhara'ydı. O kadar güzel kültürel altyapısı vardı ki biz, geleceğe bu küçük Buhara geçmişi olan şehri bu manada taşıyarak bilim ve sanat adamları yetiştirecek mekanların altyapısını oluşturuyoruz. İnşallah bunu da başarmış olacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement