Gaziler, Engellerine Aldırmadan Halter Kaldırıyor - Son Dakika
Güncel

Gaziler, Engellerine Aldırmadan Halter Kaldırıyor

Gaziler, Engellerine Aldırmadan Halter Kaldırıyor

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesi üyesi 6 gazi, düzenli spor yaparak engellerine aldırmadan kilolarca ağırlıktaki halterin altına giriyor.

02.01.2015 11:23

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesi üyesi 6 gazi, düzenli spor yaparak engellerine aldırmadan kilolarca ağırlıktaki halterin altına giriyor. Azimleriyle parmak ısırtan gaziler bununla da yetinmeyip, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spora özendirmek için kentteki 15 lise öğrencisini eğitiyor.

Şırnak'ta 2006 yılında mayına basınca gazi olan Piyade Uzman Çavuş Nezih Börekçi'nin başkanlığını yaptığı Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesi üyesi 6 gazi, halterdeki azimleriyle örnek oldu. Düzenli antrenman yaparak engellerine aldırmadan kilolarca ağırlıktaki halterlerin altına giren gaziler, parmak ısırttı.

GENÇLERE DE ÖRNEK

Gazileri hayata bağlamak için spora yöneltip kötü alışkanlıklardan korumak için sportif aktivitelerde bulunduklarını kaydeden Başkan Nezih Börekçi, "Spor yapmak biz gazileri fiziksel anlamda güçlendirdiği gibi, ruhsal anlamda da güçlü kılıyor. Psikolojik sorunlarımızı da spor sayesinde yenmeye çalışıyoruz" dedi.

Kendisini fiziki ve psikolojik anlamda hayata bağlayan sporun gençlere de büyük faydalar sağladığına dikkat çeken Börekçi şunları söyledi:

"Fiziki kazanımların yanı sıra farkına varmadığımız psikolojik rahatsızlıklarımızı spor sayesinde yendik. Bunun için gençlerimizi spora yönelterek onlara da faydalı olmaya çalışıyoruz. Sokaktaki gençleri iki saatliğine de olsa spor salonuna çekebilirsek içki, uyuşturucu, sigara gibi birçok kötü alışkanlıktan uzak tutacağımıza, fiziki ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Ayrıca ergenlik döneminde farklı yönlere kanalize olabilecek gençlerimizin, enerjilerini sporla atarak dışarıda birtakım zararlı eylemlerde bulunmayacaklarını düşünüyoruz. Gençlerin engelli olan bizlerin azimlerini örnek alarak spora yönelmeleri ve başarılı olmaları bizlere gurur ve moral kaynağı olacaktır."

85 KİLO KALDIRDI

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği tarafından geçen ay düzenlenen gaziler arası turnuvada Tarık Tekin'in 60, Kemal Cengiz'in 70, Bülent Çitim'in 65, Yaşar Kaymaz'ın 65 kilo ağırlık kaldırdığı belirtildi.

Dernek Başkanı Nezih Börekçi de 85 kilo ağırlık kaldırarak spor dallarında her türlü engelin aşılacağını kanıtladı. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziler, Engellerine Aldırmadan Halter Kaldırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement