Gemlik Gübre Fabrikası'ndaki Grev - Son Dakika
Güncel

Gemlik Gübre Fabrikası'ndaki Grev

Gemlik Gübre Fabrikası\'ndaki Grev

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Gemlik Gübre Fabrikası'ndaki 34. gününe giren greve ilişkin, "Biz greve çıkmadık.

24.09.2016 18:45

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Gemlik Gübre Fabrikası'ndaki 34. gününe giren greve ilişkin, "Biz greve çıkmadık. Bizi greve işveren mecbur etti." dedi.

Yaşar, fabrika önünde yaptığı açıklamada, grevin 34. gününe girdiğini hatırlatarak, bugüne kadar değişen bir şeyin olmadığını söyledi.

Geçmişte bu fabrikaların özelleştirilmesine karşı çıktıklarını hatırlatan Yaşar, şöyle konuştu:

"İki ay bizimle görüşmeyen, görüşmemeyi organize eden işveren ile karşı karşıyayız. İlk gün de söyledik, biz greve çıkmadık. Bizi greve işveren mecbur etti. Birtakım bahanelerle biz görüşmemişiz gibi anlatıyor. Biz doğru müzakerenin içinde olmaya devam edeceğiz. Grev haktır ve sonuç itibariyle araçtır. Sorumluluk alan işveren isen muhatap alıp görüşeceksin. Buradan sesleniyorum; Petrol-İş tüm grevlerini başarı ile tamamlamıştır. Gemlik Gübre'de de başarılı olacağız."

Genel Sekreter Ahmet Kabaca da görüşmeleri greve başlamadan masa başında bitirmeye gayret ettiklerini ancak işveren ile 5 ayda sadece 2 toplantı yapabildiklerini belirtti.

Kabaca, işverenin sendikanın grev yapamayacağını düşündüğünü belirterek, "Petrol-İş üyesi arkadaşlarımız ile 34 gündür grevdeyiz. Grevin nasıl yapılacağını tüm Türkiye'ye gösterdik. İstediklerimiz gerçekleşene kadar da grev devam edecek. Grev gerekirse sonsuza kadar sürecektir. İşveren, sözleşmeyi bitirmeye yönelik çaba sarf etmiyor. Biz sözleşmeyi bitirmeden yanayız." ifadelerini kullandı.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde faaliyet gösteren Gemlik Gübre Fabrikası'nda, 355 sendikalı işçi 22 Ağustos'ta greve başlamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gemlik Gübre Fabrikası'ndaki Grev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement