Gülsuyu Operasyonunda 19 Şüpheli Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Gülsuyu Operasyonunda 19 Şüpheli Tutuklandı

Gülsuyu Operasyonunda 19 Şüpheli Tutuklandı

Gülsuyu olaylarının ardından düzenlenen operasyonlar kapsamında adliyeye sevk edilen 35 kişiden, aralarında 'sapanlı teyze' olarak tanınan Emine Cansever'in de bulunduğu 2'si kadın 19 kişi tutuklandı.

10.10.2013 21:21

Gülsuyu olaylarının ardından düzenlenen operasyonlar kapsamında adliyeye sevk edilen 35 kişiden, aralarında 'sapanlı teyze' olarak tanınan Emine Cansever'in de bulunduğu 2'si kadın 19 kişi tutuklandı. Gezi Parkı olayları sırasında sapanla taş atarken görüntülenen Emine Cansever savcılık sorgusunda "Çocukların elinde görünce heves ettim" ifadesini kullandı.

Maltepe'de öldürülen Hasan Fehmi Gedik'in Gazi Mahallesi'ndeki cenaze töreninde yüzlerinde maske ve ellerinde Kalaşnikof silahlarla boy gösteren üç terör örgütü gruba Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlenmiş 37 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 35 kişi adliyeye sevk edilirken 2 kişi serbest bırakılmıştı.

Savcılık, 35 şüpheliden 19'unu tutuklama istemiyle mahkemeye sevk ederken, 16 kişiyi ifadelerini aldıktan sonra serbest bırakmıştı. Emniyet'in üç ayrı terör örgütüne aynı anda yaptığı operasyon sonrası DHKP-C terör örgütüne üye olduğu belirtilen 16 şüpheliden 11'i tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilirken 5'i serbest bırakılmıştı. MLKP üyesi olan 10 şüpheliden ise 8'i mahkemeye sevk edilirken 2 si serbest bırakılmıştı. TİKKO'ya üye olan 9 şüphelinin tamamı ise savcılık sorgusunun ardından serbest kalmıştı.

Mahkemeye sevk edilen 2'si kadın 19 kişinin ifadesi TMK 10. Madde ile yetkili hakimlik tarafından alındı. Akşam saatlerine kadar süren mahkeme sonrası nöbetçi hakimlik aralarında 'sapancı teyze' Emine Cansever'inde bulunduğu 19 şüphelinin Terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklu şüphelilerden 17 si Metris Cezaevine gönderilirken 2 kadın şüpheli Bakırköy Cezaevi'ne doğru yola çıkarıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gülsuyu Operasyonunda 19 Şüpheli Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement