Hizan "Bediuzzaman" ile Anılacak - Son Dakika
Güncel

Hizan "Bediuzzaman" ile Anılacak

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Hizan ilçesinden görüntüler Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı ile röportaj Hizan "Bediuzzaman" ile anılacak Hizan Kaymakamlığı, ilçenin "Şehr-i Bediüzzaman Hizan" ismiyle anılması için 10 yıllığına isim hakkını tescil ettirdi Kaymakam Bölükbaşı: "Burası Bediuzzaman hazretlerinin doğduğu ve ilk eğitimini aldığı yer. Biz de Hizan'ın bir nevi markalaşmasını ve inanç turizminde kullanılması için altyapı çalışmaları yaparak böyle bir müracaatta bulunduk" ŞENER TOKTAŞ - Bitlis'in Hizan ilçesi, İslam alimlerinden Bediuzzaman Said Nursi ile anılacak.

24.02.2016 13:36

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Hizan ilçesinden görüntüler

Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı ile röportaj

Hizan "Bediuzzaman" ile anılacak

Hizan Kaymakamlığı, ilçenin "Şehr-i Bediüzzaman Hizan" ismiyle anılması için 10 yıllığına isim hakkını tescil ettirdi

Kaymakam Bölükbaşı:

"Burası Bediuzzaman hazretlerinin doğduğu ve ilk eğitimini aldığı yer. Biz de Hizan'ın bir nevi markalaşmasını ve inanç turizminde kullanılması için altyapı çalışmaları yaparak böyle bir müracaatta bulunduk"

ŞENER TOKTAŞ - Bitlis'in Hizan ilçesi, İslam alimlerinden Bediuzzaman Said Nursi ile anılacak.

Hizan Kaymakamlığı, Türk Patent Enstitüsüne (TPE) yaptığı başvuruyla, ilçenin "Şehr-i Bediüzzaman Hizan" ismiyle anılması için 10 yıllığına isim hakkını tescil ettirdi.

Kaymakam Yakup Bölükbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hizan" denildiğinde akla ilk olarak Bediuzzaman Said Nursi hazretlerinin doğumu ve tahsilini yaptığı medresenin geldiğini anımsattı.

İlçede Bediuzzaman Said Nursi hazretlerinin ismini ön plana çıkarmak için TPE'ye müracaatta bulunduklarını ifade eden Bölükbaşı, şöyle konuştu:

"Yapılan değerlendirmeler sonucu ilçemiz 'Şehr-i Bediuzzaman' ve 'Şehr-i Bediuzzaman Hizan' olarak tescil edilmiştir. Burası Bediuzzaman hazretlerinin doğduğu ve ilk eğitimini aldığı yer. Biz de Hizan'ın bir nevi markalaşmasını ve inanç turizminde kullanılması için altyapı çalışmaları yaparak böyle bir müracaatta bulunduk. Bu müracaatımız kabul edildi. Artık 'Şehr-i Bediuzzaman Hizan' ismini kullanıyoruz. Başka iller de bu ismi kullanıyordu ancak biz de bu ismin Bedizzaman'ın doğduğu yer olan Hizan ile anılmasını istedik. Bunun için yaptığımız müracaatla 10 yıllığına isim hakkı patenti aldık. Artık diğer iller bu ismi kullanamayacak. İlçemiz bu isimle markalaştı. Bu isim ilk olarak bizden çıktı ancak diğer iller de bunu kullanınca böyle bir girişimde bulunduk. Bundan sonra bu ismi sadece biz kullanacağız."

İnanç turizmi açısından önemli

Hizan'da turizm altyapısının geliştirilmesi ve her türlü imkanın sunulması gerektiğini kaydeden Bölükbaşı, ziyaretçilerin ilçeye inanç turizmi amacıyla geldiğini ifade etti.

Gelenlerin Bediuzzaman'ın doğduğu evi ve okuduğu medreseleri ziyaret ettiğini vurgulayan Bölükbaşı, "Ziyaretçilerin çoğu günübirlik geliyor. Turlar kapsamında düzenlenen bir şey değil. İnsanlar tamamen şahsi imkanları ve kendi araçlarıyla geliyor. Altyapının gelişmesiyle turlar düzenlenebilir. Altyapımızı iyileştirdikten sonra tur operatörlerini buraya yönlendirebiliriz. Şu anda altyapımız yetersiz" ifadesini kullandı.

Kaymakamlığın resmi kayıtlarına göre Nurs köyünü önceki yıllarda yaklaşık 80 bin kişinin ziyaret ettiğini anımsatan Bölükbaşı, terör olayları nedeniyle köyü geçen yıl yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Bölükbaşı, terör olaylarının turizmi olumsuz etkilediğini dile getirerek, ziyaretçi sayısındaki düşüşün yöredeki hadiselerden bağımsız düşünülmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Hizan "Bediuzzaman" ile Anılacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hizan 'Bediuzzaman' ile Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement