"Hızlandırılmış Tren" Kazasıyla İlgili Suç Duyurusuna Takipsizlik - Son Dakika
Güncel

"Hızlandırılmış Tren" Kazasıyla İlgili Suç Duyurusuna Takipsizlik

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 22 Temmuz 2004'te Pamukova'da meydana gelen hızlandırılmış tren kazasıyla ilgili, HKP'nin yaptığı suç duyurusuna takipsizlik kararı verdi.

04.06.2013 11:20

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 22 Temmuz 2004'te Sakarya'nın Pamukova ilçesinde, hızlandırılmış trenin kazasıyla ilgili, Halkın Kurtuluş Partisinin (HKP), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım hakkında yaptığı suç duyursuna takipsizlik kararı verdi.

Parlamenter Bürosunca verilen takipsizlik kararında, HKP'nin, suç duyurusu özetlendi. Suç duyurusunda, yazar Cüneyt Ülsever'in, Mart 2013'te yayımlanan bir dergide, hızlı trenin emrini veren kişinin Başbakan Erdoğan olduğuna ilişkin iddiası yer aldı. Başvuru dilekçesinde, Başbakan Erdoğan ve Bakan Yıldırım hakkında kamu davası açılmasının istendiği bildirelen takipsizlik kararında, Anayasa'nın 100. ve TBMM İç Tüzüğü'nün 107. maddesine göre, "Başbakan ve Bakanlar hakkındaki soruşturma yetkisinin TBMM'ye ait olduğu" hatırlatıldı. Kararda, bu nedenle, Erdoğan ve Yıldırım hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılmasına yer olmadığını kaydedildi.

HKP'nin avukatları, takipsizlik kararıyla ilgili, Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Hızlandırılmış Tren' Kazasıyla İlgili Suç Duyurusuna Takipsizlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement