HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe Özer HSYK Üyeliğine Yeniden Aday - Son Dakika
Güncel

HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe Özer HSYK Üyeliğine Yeniden Aday

HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe Özer HSYK Üyeliğine Yeniden Aday

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Nesibe Özer, HSYK Üyeliğine yeniden aday oldu.

03.09.2014 16:35

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Nesibe Özer, HSYK Üyeliğine yeniden aday oldu. Özer, "Demokratik hukuk devleti olmanın gereği evrensel hukuk kurallarını öncelemek ve içselleştirmektir. Erkler arası kontrol-denge kuralının bozulduğunu ve yargı teşkilatını birinci dereceden ilgilendiren hakimlik ve Cumhuriyet savcılığı mesleğinin olmazsa olmazlarından bağımsızlık, hakimlik teminatı, tarafsızlık ilkelerine yönelik her türlü uygulamaya karşı durmak, yargının içine sokulduğu kabul edilemez durumunu demokrasi adına haykırmak üzere yeniden yola çıkıyorum" dedi.

HSYK Üyelerinin görevi Ekim ayında sona erecek. 12 Ekim 2014 tarihinde yapılacak HSYK Üyeliği seçimler için Yüksek Seçim Kurulu'na başvurular devam ederken, HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe Özer de Kurul üyeliği için yeniden aday olduğunu açıkladı. Özer, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı kavramlarının tanımlanırken yaşadığı toplumun içinde bulunduğu duruma göre değil, evrensel olarak kabul gören unsurlara göre tanımlanması gerektiğini belirtti. Yargının gücünü bağımsızlığından ve tarafsızlığından aldığını kaydeden Özer, 2010 yılında yapılan Anayasal değişiklik sonrası seçimde tarihe kurucu kurul olarak geçecek olan HSYK'ya seçildiğini anlattı. 2010 yılından itibaren HSYK Genel Kurul toplantılarında ve 2. Daire toplantılarında hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkelerinden taviz vermeden çalıştığını ifade eden Özer, meslektaşlarının çalışma koşulları, iş yoğunluğu, mali ve sosyal hakları gibi konularda kurul çalışmalarına aktif olarak katıldığını söyledi.

-ADİL, BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ YARGI ANLAYIŞINI ORTADAN KALDIRAN YASAL DÜZENLEMELER YAPILIYOR-

Yargı mensupları için öncelikli konunun bağımsızlık ve tarafsızlık olduğunu belirten Özer, hakim ve savcıların baskı altına alınmasına yönelik düzenlemelere her zaman haykırış olmaya çalıştığını anlattı. Bugün gelinen süreçte adil, bağımsız ve tarafsız yargı anlayışını zedeleyen, askıya alan veya ortadan kaldıran yasal düzenlemeler yapıldığını savunan Özer, "Demokratik hukuk devleti olmanın gereği evrensel hukuk kurallarını öncelemek ve içselleştirmektir. Erkler arası kontrol-denge kuralının bozulduğunu ve yargı teşkilatını birinci dereceden ilgilendiren hakimlik ve Cumhuriyet savcılığı mesleğinin olmazsa olmazlarından bağımsızlık, hakimlik teminatı, tarafsızlık ilkelerine yönelik her türlü uygulamaya karşı durmak, yargının içine sokulduğu kabul edilemez durumunu demokrasi adına haykırmak üzere yeniden yola çıkıyorum" dedi. Evrensel hukuk değerlerinin hakim kılındığı bir yargı kültürünün oluşmasına katkı sağlamanın temel amacı olduğunun altını çizen Özer, yargının etkinliğinin, verimliliğinin ve saygınlığının arttırılması mücadelelerine devam edeceğini kaydetti. Özer, "Yargıdaki sorunlara akılcı ve kalıcı çözümler ortaya koyacak ve en önemlisi de kimden gelirse gelsin her türlü hukuksuzluğa karşı durmak için yeniden HSYK üyeliğine aday olduğumu ve resmi adaylık başvurumu yaptığımı saygıyla duyururum" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe Özer HSYK Üyeliğine Yeniden Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement