İBB Cemal Reşit Rey'de seç, beğen, dinle… - Son Dakika
Güncel

İBB Cemal Reşit Rey'de seç, beğen, dinle…

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu hafta müziğin farklı tarzlarından oluşan konser programlarıyla usta sanatçıları sahnesinde konuk edecek.

13.02.2017 11:48

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta altı konser programıyla İstanbullulara müzik ziyafeti sunacak.

Müziğimizin geleneksel kalıplarını Batı müziğinin ritim anlayışlarıyla birleştirerek bir dünya müziği oluşturmak fikriyle kurulan Hijazz, CRR 4. Caz Şubatı programı kapsamında 20 Şubat Pazartesi günü müzikseverlerin karşısında olacak. Piyanoda Artun Sürmeli, basta Eylem Pelit, davulda Volkan Öktem, gitarda Ercument Ateş, trompette Şenova Ülker, yaylı tanbur ve gitarda Birol Yayla, neyde Şenol Filiz, saksafonda Levent Altındağ, trombonda Aycan Teztel ile gazelhân Mehmet Kemiksiz'i bir araya getiren ve geçmiş ile gelecek arasında kurulan bir köprü niteliğindeki Hijazz Project, geniş bir repertuvarla 20.00'de sahnede olacak.

Ülkemizin önemli seslerinden biri olan Zerrin Özer, CRR 4. Caz Şubatı programının kapanış konserinde Jazz Band ile aynı sahneyi paylaşacak. 40 yılı aşkın sanat yaşamında müziğin farklı alanlarında eserler seslendiren ve çıkardığı albümlerle birçok ödüle layık görülen Özer'in Jazz Band ile birlikte vereceği bu konser, 21 Şubat Salı günü gerçekleşecek. "Dünden Bugüne" başlıklı program, 20.00'de başlayacak.

CRR Türk Müziği Topluluğu, Türk müziğinin kıymetli bestekârı Yesâri Asım Arsoy'un eserlerini 22 Şubat Çarşamba günü CRR sahnesinde yorumlayacak. Konserde udu sol elle çaldığı için Yesâri lakabı ile tanınan bestekârın "Hisarlı Kız", "Sazlar Çalınır Çamlıca'nın Bahçelerinde", "Çalıkuşu", "Adalardan Bir Yar Gelir Bizlere" ve "Biz Heybeli'de Mehtaba Çıkardık" gibi unutulmayan şarkıları 20.00'de müzikseverler için seslendirilecek.

Halk ozanlarımızın eserlerinin yorumlandığı "Bin Yılın Ozanları" konser dizisi kapsamında Yavuz Bingöl, 23 Şubat Perşembe günü CRR'de olacak. Şef Orhan Şallıel yönetimindeki Oda Orkestrası eşliğinde Âşık Seyrani ve Bayburtlu Zihni'nin eserlerini söyleyecek olan Bingöl, 20.00'de CRR'de türküseverler ile buluşacak.

Türk Sanat Müziği'nin saygın sanatçılarından Ahmet Özhan, 24 Şubat Cuma günü 2007 yılında çıkardığı ve sanat müziğinin en güzel eserlerini yorumladığı "Yüzyılın Şarkıları" adlı albümünden parçaları seslendireceği konseriyle CRR'ye konuk oluyor. Popüler ve klasik Türk müziğinin yanı sıra 80'li yılların başından itibaren tasavvuf müziği çalışmalarına da başlayan Devlet Sanatçısı Özhan, eşsiz sesi ve yorumuyla 20.00'de dinleyicilerinin karşısında olacak.

"İstanbul'da Pazar Konserleri"nin bu haftaki konuğu Seçil Heper

Gündüz konser geleneğine yeniden hayat veren İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, "İstanbul'da Pazar Konserleri" kapsamında Türk müziğine gönül veren sanatçıları sahnesinde ağırlamaya devam ediyor. Türk Sanat Müziği'nin eşsiz seslerinden biri olan Seçil Heper, 26 Şubat Pazar günü muhteşem bir repertuvarla CRR sahnesinde olacak. Kendine has üslubu, abartısız, zarif ve bir o kadar da etkili yorumuyla dikkat çeken Heper, 14.00'te "İstanbul'da Pazar Konserleri"nde müzikseverler ile buluşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İBB Cemal Reşit Rey'de seç, beğen, dinle… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement