İran'daki üniversitelerde Mahsa Emini protestoları sürüyor - Son Dakika
Güncel

İran'daki üniversitelerde Mahsa Emini protestoları sürüyor

İran\'daki üniversitelerde Mahsa Emini protestoları sürüyor

İran'da Mahsa Emini'nin ölümü sonrası başlayan protestolar bugün için yapılan eylem çağrıları üzerine ülkenin birçok kentinde özellikle de üniversitelerde devam ediyor.

22.10.2022 18:45  Güncelleme: 18:50

İran'da Mahsa Emini'nin ölümü sonrası başlayan protestolar bugün için yapılan eylem çağrıları üzerine ülkenin birçok kentinde özellikle de üniversitelerde devam ediyor.

Kirmanşah Razi Üniversitesi öğrencileri "Gayretli öğrenciler haydi desteğe" sloganıyla kampüs içinde yürüyüş yaparken, Tahran Beheşti Üniversitesi öğrencileri de sloganlar eşliğinde kampüste toplandı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Tahran Bilim ve Kültür Üniversitesi öğrencilerinin "Bana fitneci deme, fitneci sensin zalim" sloganları attığı dikkati çekti.

Meşhed Tıp Bilimleri Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri kampüste oturma eylemi yaparken, Tebriz, Hemedan Tıp Bilimleri, Tahran, Şiraz Teknoloji, Yezd, Mazenderan, Zahidan, Ahvaz Cundişapur, Tahran Allame Tebatebai üniversiteleri de protestolara sahne oldu.

Öte yandan İran'ın Kerec Goherdeşt, Senendec, Sakkız ve Bukan gibi şehirlerinde de gösterilere destek veren esnaf kepenk kapatarak tepkisini gösterdi.

İran'daki gösteriler

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi ülkede infiale yol açmıştı.

Emini'nin 17 Eylül'de memleketi Sakkız kentindeki cenaze töreni sonrasında başlayan gösteriler, ülkenin birçok kentine yayılmıştı.

İran devlet televizyonu, 24 Eylül'de, gösterilerde aralarında güvenlik güçlerinin de olduğu 41 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İran İnsan Hakları Aktivistleri Ajansı (HRANA) ise bugün yayınladığı raporda 32'si çocuk 26'sı güvenlik görevlisi olmak üzere en az 244 kişinin hayatını kaybettiğini ileri sürmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'daki üniversitelerde Mahsa Emini protestoları sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement