İstanbul depremi sonrası telefonlar çekmemeye başladı - Son Dakika
Güncel

İstanbul depremi sonrası telefonlar çekmemeye başladı

İstanbul'da yaşanan 5.8 şiddetindeki deprem büyük bir panik yaratırken iletişim ağları da depremden zarar gördü. Deprem sonrası telefon hatları kilitlendi.

26.09.2019 14:08  Güncelleme: 17:14

İstanbul'da saat 14.00 sıralarında meydana gelen deprem büyük panik yarattı. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6,0 olarak açıklarken, AFAD depremin şiddetini 5,8 olarak duyurdu. İstanbul Valiliği, hasar ihbarı yapılmadığını açıkladı. İstanbul'daki 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4.1 büyüklüğünde 15 artçı sarsıntı yaşandı.

İstanbul'da meydana gelen depremle birlikte yaşanan panikle hemen telefonlarına sarılan vatandaşlar, iletişim sorunu da yaşadı. Yakınlarının durumunu öğrenmek için cep telefonlarıyla arama yapan vatandaşlar yaşanan bağlantı sorunları nedeniyle aradıkları kişilere ulaşamadı. Milyonlarca kişinin aynı anda telefon görüşmesi yapma ihtiyacı, operatörlerin mevcut altyapıları ile karşılanamayınca, telefon hatları kilitlendi.

İstanbul depremi sonrası telefonlar çekmemeye başladı

ARAMALAR SONUÇ VERMEDİ

GSM operatörlerinin ses aramaları sonuç vermeyince, yaşanan depremin hemen sonrası yakınlarından haber almak isteyenler internet hatları üzerinden yapılan GSM operatörlerinin ses aramaları sonuç vermeyince, yaşanan depremin hemen sonrası yakınlarından haber almak isteyenler internet hatları üzerinden yapılan WhatsApp ve benzeri aramalara yöneldi.

İstanbul depremi sonrası telefonlar çekmemeye başladı

İSTANBULLULAR SOKAKTA

Şiddetli sarsıntının ardından İstanbullular sokaklara çıktı. Okullar, hastaneler ve AVM'ler hızla tahliye edildi. Telefon hatları kesildi, İstanbul'da vatandaşlar birbirine ulaşamadı. Büyük paniğin yaşandığı kentten ilk görüntüler geldi.

İstanbul depremi sonrası telefonlar çekmemeye başladı

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği: Meydana gelen deprem sonrasında saat 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır.

İstanbul depremi sonrası telefonlar çekmemeye başladı

Son Dakika Güncel İstanbul depremi sonrası telefonlar çekmemeye başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement