İzmir'de Zabıta Operasyonu - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Zabıta Operasyonu

Konak Meydanı'nda, seyyar satıcılarla zabıta görevlileri arasındaki kavga cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

24.05.2013 19:25

Konak Meydanı'nda, seyyar satıcılarla zabıta görevlileri arasındaki kavga cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Meydanda satış yapan seyyar satıcılara zabıtanın müdahale etmesi üzerine çıkan kavga, o sırada olay yerinde bulunan bir vatandaşın cep telefonu kamerasınca kaydedildi.

Görüntülerde, çok sayıda zabıtanın bir seyyar satıcıyı darp ettiği olayda başka bir seyyar satıcının zabıta mensuplarına bıçak göstermesi üzerine polisin silahını göstererek bu kişiyi etkisiz hale getirmeye çalıştığı görülüyor. Çevredeki vatandaşların tepkisi üzerine kızan zabıta görevlilerinin, tepki gösteren birine biber gazı ile müdahale etmesi de görüntülerde yer alıyor.

-"Şikayetçi olduk"-

Konak Meydanı'nda seyyar satıcılık yaptığını söyleyen Tarzan Aykurt (25) önceki gün yaşanan olayda çok sayıda zabıtanın kendisini darbettiğini iddia etti, olay sonrası Cumhuriyet Savcılığı'na giderek zabıtalardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Tarzan Aykurt'un ağabeyi olduğunu belirten Nevzat Aykurt ise kendisinin de seyyar satıcılık yaptığını, sık sık zabıta ile karşı karşıya geldiklerini ifade etti. Kardeşinin zabıta tarafından darbedilmesini gördükten sonra kendilerini savunmak durumunda kaldıklarını ileri süren Aykurt, bu tip durumlarla karşılaşmamak için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden kendilerine bir yer göstermesini beklediklerini dile getirdi.

Aykurt, "Biz hırsızlık yapmıyoruz, uğursuzluk yapmıyoruz. Belediye bize bir yer tahsis etsin. Biz de orada yer kiramızı ve vergimizi vererek çalışalım" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'de Zabıta Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement