Kaliteli Üretimle AB'ye İhracatı Arttırmayı Hedefliyorlar" - Son Dakika
Güncel

Kaliteli Üretimle AB'ye İhracatı Arttırmayı Hedefliyorlar"

Kaliteli Üretimle AB\'ye İhracatı Arttırmayı Hedefliyorlar"

İhracat onaylı 15 işletmeden 6'sının bulunduğu Kırklareli'de, geçen yıl AB standartlarında 300 bin ton süt üretildi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Keçeci: "Geçen yıl AB ülkelerine 32 milyon 712 bin liralık süt ve süt ürünü ihracatı yapıldı.

20.01.2014 12:25

ÖZGÜN TİRAN - İhracat onaylı 15 işletmeden 6'sının bulunduğu Kırklareli'de, geçen yıl AB standartlarında 300 bin ton süt üretildi.

Kaliteli süt üretimiyle adından söz ettiren Kırklareli, AB ülkelerine yaptığı ihracatı daha da arttırmayı hedefliyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hakan Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, " Türkiye'nin Hollanda'sı" olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Kırklareli'nin son yıllarda süt ve süt ürünleri üretimiyle ön plana çıktığını söyledi.

Kentin süt üretiminin son yıllarda önemli bir ivme kazandığını, küçük ve büyükbaş hayvan sayısının da her geçen gün arttığını belirten Keçeci, şöyle konuştu:

"Kırklareli'de AB standartlarında süt üretiliyor. Kentte her ay mevsim koşullarına göre ortalama 25 bin ton süt üretiliyor. Kentteki süt ve süt ürünleri lezzetini, üretim tekniklerinden alıyor. Üretilen peynir, yoğurt ve ayran gibi süt ürünleri, Türkiye'nin birçok iline ve AB ülkelerine gönderiliyor. Kırklareli'de geçen yıl 412 bin hayvandan, 300 bin ton süt üretildi. AB standartlarında üretilen sütün yaklaşık 250 bin tonundan peynir, kaşar, yoğurt ve ayran elde edildi."

İhracat onaylı işletmelerin önemi

Keçeci, kentin süt ve süt ürünlerinin ihracatının artmasında, ihracatta onaylı işletmelerin rolünün büyük olduğunu vurguladı.

Türkiye'deki 15 onaylı işletmenin 6'sının Kırklareli'de bulunduğunu dile getiren Keçeci, "Bu sayının daha fazla artması için gayret gösteriyoruz. Kaliteli süt elde eden firmalarla ihracatımız da artacaktır. Geçen yıl AB ülkelerine, 32 milyon 712 bin liralık süt ve süt ürünü ihracatı yapıldı. Bunun daha da artması için çaba gösteriyoruz. Bu önemli bir gelişme" diye konuştu.

Keçeci, kentteki süt ürünlerinin üretimi hakkında da bilgi vererek, sabahın erken saatinde hayvanlardan sağılan sütün hızlı şekilde süt toplama merkezlerindeki soğutuculu tanklara alındığını söyledi.

Sütün hijyen ve kalite kontrollerinin yapıldığını belirten Keçeci, daha sonra sütün pastörize edildiğini ve çeşitli süt ürünlerinin yapımında kullanıldığını kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaliteli Üretimle AB'ye İhracatı Arttırmayı Hedefliyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement