Kırklareli'nde Hasat Kontrolleri - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'nde Hasat Kontrolleri

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hasat kontrolleri başladı.

19.06.2016 10:44

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hasat kontrolleri başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hasat çalışmalarında dane kayıplarını en aza indirmek için kontrolleri önemsediklerini söyledi.

Çiftçilerin büyük emek, zaman ve masrafla üretmiş oldukları ürünlerin en az kayıpla hasat edilmesini sağlamak amacıyla biçerdöver hasat kontrollerini sürdürdüklerini belirten Keçeci, Kırklareli'nin önemli bir hububat merkezi olduğunu kaydetti.

Kontrollerin gece gündüz demeden devam ettiğini aktaran Keçeci, kontrollerin hasat bitimine kadar devam edeceğini anlattı.

Denetimlerin 52 kişilik bir ekiple yapıldığını dile getiren Keçeci, "Çiftçilerimizin büyük emek, zaman ve masrafla üretmiş oldukları ürünlerin en az kayıpla hasat edilmesini sağlamak amacıyla biçerdöver hasat kontrolleri il ve ilçe müdürlüklerimizdeki teknik ekipler tarafından etkin bir şekilde yapılmaktadır. Hasadın başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için gerekli önlemler alınmış ve bu konuda, bir Hasat Tebliği ve Anız Tebliği yayınlanmıştır. Ayrıca İl genelinde bir koordinatör ve koordinatör yardımcısı, merkez ve ilçelerde 52 yetkili kontrolör denetim yapmak üzere görevlendirilmiştir." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırklareli'nde Hasat Kontrolleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement