Ağrı'da Kış Geldi, Köyler Boş Kaldı - Son Dakika
Güncel

Ağrı'da Kış Geldi, Köyler Boş Kaldı

Ağrı\'da Kış Geldi, Köyler Boş Kaldı

Ağrı'da kış aylarının gelmesiyle birçok köy baharda dönülmek üzere terk edildi.

22.11.2014 11:03  Güncelleme: 11:09

HÜSEYİN YILDIZ/ ORHAN GÜNGÖR - Ağrı'da yüksek rakımlı kesimlerde bulunan bazı köylerdeki vatandaşlar, sıfırın altında 30 derecedeki soğuklar ve metrelerce yüksekliğe ulaşan kar nedeniyle köylerini bırakıp şehir merkezlerine göç etmeye başladı.

Sert geçen kış şartları nedeniyle Ağrı ve ilçelerine bağlı onlarca köy, baharda geri dönülmek üzere köylüler tarafından terk edildi.

Yüksek rakımlı kesimlerde bulunan bazı köylerdeki vatandaşlar, sıfırın altında 30 derecedeki soğuklar ve metrelerce yüksekliğe ulaşan kar nedeniyle köylerini bırakıp şehir merkezlerine göç ediyor.

Kışın göç etmek zorunda kalan köylerden biri ise Taşlıçay ilçesine bağlı Tanyolu köyü.

Aras Dağları'ndaki Sinek Yaylası eteklerindeki köyde kış mevsiminin sert geçmesi nedeniyle hiç kimse kalmıyor.

Tanyolu köyü muhtarı Kemal Artan, köy merkezi ve 5 mezrasında yaşayan tüm köylülerin farklı yerlere göçtüklerini söyledi.

Artan, kış mevsiminin yüksek kesimlerde ekim ayında başlayıp mayıs ayında son bulduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Köylerimizin yolları asfalt olsaydı biz kendi köyümüzü bırakmazdık. Babamızın, annemizin mezarları bu köylerdedir. Hepimiz kış nedeniyle gidip başka şehirlerde kirada oturuyoruz. Yaz gelince köylerimize geri dönmek zorunda kalıyoruz. Kış gelince köylerimizin yolları metrelerce karla kapanıyor. Bu da bizim başka yerlere ulaşmamızı engelliyor. Köylerimiz Balık Gölü'nün kıyısındadır. Turistik alanlardır, çok sayıda turist gelmek istiyor fakat yol kapalı olduğundan gelemiyor. Bu yollara çare bulunursa bizler de köylerimizi terk etmeyiz."

Köy sakinlerinden Kayahan Kuş ise "Kış şartlarımız çok zor, o yüzden köylülerimiz göç ediyor. Kışın kar kalınlığı 2 metreyi buluyor. Rakım 2 binin üstünde. Yollarımız kapanıyor. Gidiş geliş çok zor oluyor. Bir hastamız olduğu zaman hiçbir yere ulaşamıyoruz. Başka çaremiz olmadığı için biz de şehirlere iniyoruz" diye konuştu. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağrı'da Kış Geldi, Köyler Boş Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement