Kocaeli Pazar Tezgahı Devir Ücretine Yüzde 500'lük Zam Belediye Meclisinde Kavga Çıkarttı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Pazar Tezgahı Devir Ücretine Yüzde 500'lük Zam Belediye Meclisinde Kavga Çıkarttı

Kocaeli Pazar Tezgahı Devir Ücretine Yüzde 500\'lük Zam Belediye Meclisinde Kavga Çıkarttı

İzmit Belediye Meclisi'nin dün gerçekleştirilen yeni yılın ilk toplantısında, pazar yeri devir teslim ücretlerinin metrekare başına 100 liradan 500 liraya çıkarılması üzerine pazarcılar meclisi karıştırdı.

07.01.2015 11:41

İzmit Belediye Meclisi'nin dün gerçekleştirilen yeni yılın ilk toplantısında, pazar yeri devir teslim ücretlerinin metrekare başına 100 liradan 500 liraya çıkarılması üzerine pazarcılar meclisi karıştırdı. Sayıları yüze yakın pazarcı esnafı Belediye Başkanı ve meclis üyelerini protesto ederken, onları özel güvenlik görevlileri güçlükle dışarıya çıkarıldı.

Aralık ayı içinde başlayan ve bazı kararlar alınamadığı için yeni yıla sarkan İzmit belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında çeşitli konular görüşüldü. AK Partili Başkan Nevzat Doğan'ın başlkanlığında yapılan toplantıda, pazar yerleri ve pazarcılarla ilgili düzenlemeler ele alındı. Aralık ayında günmndeme gelen ve bu toplantıda karar verilmesi beklenen düzenlemeye göre, Pazarcılardan kurdukları tezgahlar için metrekare başına daha önce 100 lira alınırken, bunun 500 TL'ye çıkarılması kararlaştırıldı. Bu konunun görüşüleceğini bilen ve bazıları belediye meclisinin bu oturumunu takip eden pazarcılar bunu protesto etti. Daha sonra dışarıdan da 100'e yakın pazarcı esnafı Meclis Salonu'na girerek protestolarını sürdürdü.

Belediye başkanı Nevzat Doğan'ı yuhalayan pazarcılara özel güvenlik görevlileri müdahale ederek onları güçlükle dışarıya çıkardı. Bu arada CHP'li belediye meclis üyeleri de dışarı çıktı. Pazarcılar Başkan Doğan ile görüşmek için bir süre belediye binası önünde beklemelerine rağmen bunu başaramadı.

Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise yaptığı açıklamada, salonda yaşananların halka yapılan bir saygısızlık olduğunu belirtirken, eski tarifenin çok düşük kaldığını, tezgah devir ücreti olarak daha önce metrekaresine 100 TL alınan devir ücretinin 500 TL'ye çıkarılmasıyla, bu paranın 400 TL'sinin belediyenin kasasına gireceğini, 100 TL'sinin ise Kocaeli pazarcılar Odası'na verileceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Pazar Tezgahı Devir Ücretine Yüzde 500'lük Zam Belediye Meclisinde Kavga Çıkarttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement