Kumar Çetesi Davasında 5 Tahliye - Son Dakika
Güncel

Kumar Çetesi Davasında 5 Tahliye

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Sami Hoştan'ın da sanıkları arasında yer aldığı 12'si tutuklu 65 sanıklı kumar çetesi davasında 5 sanık tahliye edildi.

29.03.2013 18:36

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Sami Hoştan'ın da sanıkları arasında yer aldığı 12'si tutuklu 65 sanıklı kumar çetesi davasında 5 sanık tahliye edildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 gündür devam edilen duruşmada mahkeme ara kararını açıkladı. Davanın bugün görülen 4. celsesinde Hoştan'ın da aralarında bulunduğu 12 tutuklu sanık hazır bulundu.

Sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından duruşmada müştekilerin ifadeleri alındı. Taleplere ilişkin ara veren mahkeme tutuklu sanıklar Ayhan Takaoğlu, Hamide Erdem, Hasan Yazgan, Hüsnü Kırcı ve Yeter İskender'in tahliye edilmesine kara verdi.

Mahkeme Sami Hoştan ve kardeşi Sedat Hoştan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın ise tahliye talebini reddetti.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede çete lideri olarak adlandırılan Sami Hoştan için 439 yıl hapis cezası istenirken, diğer sanıklar hakkında da 2 yıldan 454 yıla kadar değişen hapis cezaları talep edilmişti.

Sami Hoştan'ın çete lideri olarak tanımlandığı iddianamede, örgütün 48 ayrı suç olayından toplam 1 milyon 632 bin 500 l TL ile 218 bin dolar haksız kazanç elde ettikleri bilgisine yer veriliyor.

İddianamede Sami Hoştan liderliğindeki örgütün Beşiktaş Etiler'de kumarhane işlettiği, Kumarda hile yapılarak, oyuncuların

borçlandırıldığı ifade edilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kumar Çetesi Davasında 5 Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement