Kurban Bayramı - Son Dakika
Güncel

Kurban Bayramı

Bağcılar'da, 4 kurban kesim konteyneri ile kapalı pazar alanı ve kurban kesimine uygun oto tesislerinde kesim hizmeti sunuldu.

04.10.2014 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar'da, 4 kurban kesim konteyneri ile kapalı pazar alanı ve kurban kesimine uygun oto tesislerinde kesim hizmeti sunuldu.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 motorize zabıta ekibi, bayramın ilk gününde yasaların dışına çıkılarak kesim yapılıp yapılmadığını denetledi. 2 veteriner ve 5 ilaçlama ekibi de kurban kesim alanlarında çalışma yaptı.

İlçede, belirlenen kesim noktasında 4 kesim konteyneri hazır bulunduruldu. İlçe sakinleri, ibadetlerini, Hürriyet ve İnönü mahalleleri kapalı pazar alanları, Molla Gürani Parkı yanındaki 4 kurban kesim konteyneri, Ebubekir Camisi Kurban Kesim Tesisi ile 52 oto yıkama tesisinde gerçekleştirdi.

Kurban kesim yerlerinde ve ilçe genelinde 630 temizlik personeli de bayram süresince toplam 36 çöp kamyonu, 6 süpürge aracı ve 4 su tankeriyle temizlik çalışmalarını yürütecek. Bayram süresince 282 zabıta personeli, uygunsuz kesim yapılmaması için görev alacak.

"Sunulan hizmetten çok memnunuz"

İlçe sakini Fikret Sağlam, Bağcılar Belediyesi'nin sunduğu imkanlar ve hazırladığı ortam sayesinde kaos ve tartışma yaşanmadığını belirterek, "Huzurlu ve hijyenin hakim olduğu bir ortamda ibadetimizi yerine getiriyoruz" ifadesini kullandı.

Sağlam, kurban kesim alanlarında elektrik, su ve temizlik imkanları bulunduğunu kaydetti.

Abdullah Yakut da Bağcılar'da bayramın manevi atmosferinin bir başka yaşandığını vurgulayarak, "İbadetimizi bayramın anlamına uygun şekilde, hijyenin hakim olduğu, düzenli ve güzel bir ortamda yapıyoruz. Belediyenin sunduğu hizmetlerden yeterince yararlanıyoruz. Eğer kaliteli ve yeterli hizmet olmasaydı burada düzen ve huzur ortamı olur muydu? Olmazdı" değerlendirmesinde bulundu.

"Kurban, adanmışlığı ve Allah'a teslimiyeti ifade ediyor"

İlçede kutsal günlerin anlamına uygun şekilde kutlandığını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da şöyle devam etti:

"Kurban, adanmışlığı, Allah'a teslimiyeti ve O'na karşı şükür içinde olmayı ifade ediyor. Bu mübarek günlerin bizim için anlamı Allah'a, anne, babaya, akrabalara ve komşulara yakınlaşmaktır. Bayram bizim için paylaşmak ve yardımlaşmaktır. Bayramlar dargınların barıştığı, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği günlerdir. Bu bayramda da barış, kardeşlik ve bereket iklimini tüm benliğimizle hissetmenin ve yaşamanın huzuruyla bir kez daha birbirimizi sevgiyle ve sevinçle kucaklıyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurban Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement