Kutadgu Bilig'in Yeni Çevirisi Geliyor - Son Dakika
Güncel

Kutadgu Bilig'in Yeni Çevirisi Geliyor

Yusuf Has Hacib Kültür Sanat Sezonu'nun son "Kutadgu Bilig Okumaları" Bilecik'te gerçekleşti. Prof. Dr. İbrahim Taş, Kutadgu Bilig'i günümüz Türkçesi ile yeniden kaleme alacağının müjdesini verdi.

17.05.2017 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yusuf Has Hacib'in 1000. doğum yılı münasebetiyle 2016-2017 Kültür Sanat Sezonu'nu Yusuf Has Hacib Kültür Sanat Sezonu ilan eden Esenler Belediyesi, sezona özel hazırlanan Kutadgu Bilig Okumaları'nın finalini Bilecik'te, Ertuğrul Gazi Türbesi'nin yanındaki bahçede gerçekleştirdi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş öncülüğünde yapılan okumaların finali, 33 öğrencinin katılımıyla açık havada gerçekleşti.

GÜNÜMÜZ TÜRKÇESİ'NE ÇEVRİLİYOR

Prof. Dr. İbrahim Taş, yapılan okumanın ardından Kutadgu Bilig'i günümüz Türkçesi ile yeniden kaleme alacağının müjdesini verdi. Prof. Dr. İbrahim Taş tarafından Türkiye Türkçesi'ne çevrilecek ve Esenler Belediyesi tarafından basılacak eser, gelecek yılın kültür sanat sezonunda okuyucuyla buluşacak.

TÜRK İSLÂM ESERLERİNİN OKUMALARI YAPILACAK

Kutadgu Bilig'in yanı sıra Türk İslâm Tarihi'nin önemli eserlerinden "Atabetü'l-Hakayık, Divan-ı Hikmet ve Divan-ı Lügati't Türk" gibi nadide eserlerin de gelecek yıllarda Esenler'de okumaları yapılacak.

BİLECİK'TE TARİHİ GEZİ

Kutadgu Bilig Okumaları kapsamında öğrenciler Bilecik'te tarihi bir gezi yaptılar. Öğrenciler, Yaşayan Kent Müzesi'ni gezdikten sonra Bilecik'in ve bölgenin tarihi ve kültürel mirasıyla ilgili bilgi aldılar. Müze ziyaretinin ardından Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda önemli etkisi olan Şeyh Edebali'nin türbesi ziyaret eden ekip, son olarak da Osmanlı Beyliği'nin kurucusu Ertuğrul Gazi'nin türbesini ziyaret etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kutadgu Bilig'in Yeni Çevirisi Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement