Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Güncel

Kutlu Doğum Haftası

Batman'ın Sason ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

30.04.2016 15:29

Batman'ın Sason ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Batman Köy Mezra ve Beldelerle Danışma Derneğince tertiplenen program, Yuvalı köyünde organize edildi.

"Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenen etkinlik, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mevlidi Şerif'in ve ilahilerin okunmasının ardından konuşan Dernek Başkanı Murat Güneş, peygamber sevgisi için bir araya geldiklerini söyledi.

Güneş, Hazreti Muhammed'i anlamak, sünnetini idrak etmek açısından Kutlu Doğum Haftalarının büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Peygamber Efendimiz de beşerdi ama insanlar içinden çıkmış en mükemmel bir rehberdi. Nasıl ki adi taşlar, kömürler içerisinde elmaslar, yakutlar ve mercanlar parlıyorsa, Hazreti Muhammed de insanlık içerisinde o taşlar gibi parlayan mükemmel bir insandır. Tabii ki Allah sevdiği insanlara en sevdiği insanı gönderecek. Hazreti Muhammed Allah'ın en sevdiği kulu ve peygamberiydi. Biz Müslümanların da Allah'ın en çok sevdiği kulunu elbette çok sevmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Köy sakinlerinden İbrahim Arıcı da köylerinde ilk defa böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirterek, "Etkinliği çok beğendik. Halkımız da yoğun ilgi gösterdi. Köyümüze yaşattıkları bu kutlu doğum sevincinden dolayı derneğimize çok teşekkür ederiz." dedi.

Program, yapılan duayla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement