Libya'da Tuaregler ile Tebular Anlaştı - Son Dakika
Güncel

Libya'da Tuaregler ile Tebular Anlaştı

Libya'da Tuaregler ile Tebuların, bir yılı aşkın süredir devam eden çatışmalara son verme konusunda anlaştığı bildirildi.

23.11.2015 20:55  Güncelleme: 21:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Libya'da Tuaregler ile Tebuların, bir yılı aşkın süredir devam eden çatışmalara son verme konusunda anlaştığı bildirildi.

Katar'ın başkenti Doha'da iki tarafın temsilcileri arasında geçen perşembe başlayan görüşmelerde sona gelindi. Tuareg ile Tebu kabile temsilcileri, Libya'nın güneyinde bulunan Ubari kasabasındaki çatışmaların sona erdirilmesi, göç edenlerin evlerine dönmesi ve Sebha ile Ubari arasındaki otoyolun açılması konusunda anlaşmaya vardı.

AA muhabirine konuşan Tuareg Konseyi Sözcüsü El-Muğayribi Muhammed Salih, anlaşmanın, temsilcilerin ülkeye dönmesinin ardından uygulanmaya başlayacağını belirterek, böylelikle iki taraf arasında devam eden çatışmaya son verileceğini, bölgede güven ve istikrarın sağlanacağını kaydetti.

Tebu Ulusal Birliği Başkanı Adem Rami de Doha'da anlaşmaya varılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, barış içinde birlikte yaşamayı hedefleyen her türlü adımı atmaya hazır olduklarını ifade etti.

Tuaregler ile Tebular arasında Eylül 2014'ten bu yana süren çatışmalarda 300'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'da Tuaregler ile Tebular Anlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement