Manisa'da Tutuklamalar Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Tutuklamalar Devam Ediyor

Manisa'da darbe girişimi nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 1081 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığı, 31 kamu görevlisi ile 22 hakim ve savcının tutuklandığı belirtildi.

25.07.2016 17:23

Manisa'da darbe girişimi nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 1081 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığı, 31 kamu görevlisi ile 22 hakim ve savcının tutuklandığı belirtildi.

Darbe girişiminin ardından tüm illerde olduğu gibi Manisa'da da kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırma ve tutuklamaları aralıksız devam ediyor. Manisa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, adli ve idari soruşturma kapsamında şu ana kadar 7'si Müftülük, 2'si Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü, 134'ü İl Emniyet Müdürlüğü, 14'ü SGK İl Müdürlüğü, 25'i Vergi Dairesi Başkanlığı, 2'si Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 718'i İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 1'i Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 103'ü Celal Bayar Üniversitesi, 10'u Jandarma ve diğer Silahlı Kuvvetler personeli, 5'i Vali Yardımcısı ve kaymakamlar, 12'si Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 2'si Manisa Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü, 5'i Vergi Denetim Kurulu Manisa Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı'ndan olmak üzere toplam bin 40 kamu görevlisi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kararıyla 30 hakim ve savcı hakkında ilgili mevzuat doğrultusunda görevden uzaklaştırma tedbiri uygulandığı açıklandı. Soruşturma kapsamında ayrıca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na bağlı 11 görevlinin sözleşmesinin feshedildiği belirtildi.

Yazılı açıklamada adli soruşturmalar neticesinde şu anda 28 kamu görevlisinin gözaltında olduğu, 31 kamu görevlisinin tutuklandığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kararıyla görevden uzaklaştırılan 30 yargı mensubundan da 22'sinin tutuklandığı belirtildi. OHAL kapsamında ise şu ana kadar il genelinde 28 okul, 34 yurt, etüt merkezi ve muhtelif kurs, 19 dernek ve 1 sendikanın kapatıldığı, 11 derneğin 2 ay süreyle faaliyetinin durdurulduğu ve kamu personeli ile yakınlarına ait 1084 pasaportun iptal edildiği açıklandı.

Yeni gözaltına alınanlar arasında Yunusemre İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Salih Uyar da yer aldı. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da Tutuklamalar Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement