Meclis Üyesi ve Oğlunun, "Mühürlenen İş Yerinde Mahsur Kaldığı" İddiası - Son Dakika
Güncel

Meclis Üyesi ve Oğlunun, "Mühürlenen İş Yerinde Mahsur Kaldığı" İddiası

Ereğli'de bağımız belediye meclis üyesi ve oğlu, zabıta ekiplerinin dışarı çıkmalarına fırsat vermeden mühürlediklerini iddia ettikleri iş yerinde mahsur kaldıkları gerekçesiyle polise haber verdi Polis ekiplerinin, "mührü belediye ekiplerinin açabileceğine" yönelik tutanağı üzerine, meclis üyesi ve oğlu, mühürlü kapıyı açarak dışarı çıktı

20.08.2013 15:17

Ereğli ilçesinde bağımsız belediye meclis üyesi ve oğlunun, zabıta ekiplerinin dışarı çıkmalarına fırsat vermeden mühürlediklerini iddia ettikleri iş yerinde mahsur kaldıkları gerekçesiyle polise haber verdi. Polis ekiplerinin mührü belediye ekiplerinin açabileceğine yönelik tutanağı üzerine, meclis üyesi ve oğlu mühürlü kapıyı açarak dışarı çıktı.

Ereğli Belediyesi zabıta ekiplerinin, "iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadan ticari faaliyet gösterdiği" gerekçesiyle Belediye Meclisinin bağımsız üyesi Aydın Kardağ ve oğlu Samat Karadağ'ın Kepez Mahallesi'ndeki elektrik malzemeleri sattıkları iş yerini mühürledi.

Mühürlemenin kendileri içerideyken yapıldığını ileri süren Aydın Karadağ, iş yerinden çıkması durumunda "kapıdaki mührün kopacağı ve yasal sorumluluk oluşacağı" gerekçesiyle polis ekiplerinden yardım istedi.

İş yerine gelen polis ekipleri, "mührün ancak belediye ekiplerince açılabileceğine" yönelik tuttukları tutanağı iş yerinin kapısının altından Karadağ'a vererek bölgeden ayrıldı. Bunun üzerine Karadağ ve oğlu, kapıyı açıp mührü kopartarak iş yerinden dışarı çıktı.

Aydın Karadağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yerlerinin  dışarı çıkmaları beklenmeden yaklaşık 40 zabıtanın katılımıyla mühürlendiğini iddia etti.

İş yerinde mahsur kalmaları üzerine polisten yardım istediklerini belirten Karadağ, "Polis ekiplerinin bir şey yapamaması üzerine kapıyı açarak dışarı çıktık. İşyerimizle ilgili 2010'da ruhsat başvurusu yaptık. 2012'de tadilat projesi istediler, onu sunduk ama halen cevap gelmedi. Yapılanlar yasa dışıdır" dedi.

"Zabıta müdürüne saldırmaya kalktılar"

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinin mühürlenme işinin yasalara uygun şekilde yapıldığını söyledi.

Mühürlenme sürecinde gerekli önlemlerin alındığını, tüm bu işlemlerin kayıt altına alındığını belirten Posbıyık, şunları kaydetti:

"Görüntüye de çektik, kanun ne emrediyorsa gereken yapıldı. Zabıtaları kendileri gördüler, zabıta müdürüne de saldırmaya kalktılar. Bunlar kayıt altına alındı, gerekli suç duyurusu da yapıldı. Dün mühürlenen işyerinde mühür feki yapıldı. Bugün yine mühürlendi. Hikaye yaratıyorlar ve kanun ile dalga geçiyorlar." - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meclis Üyesi ve Oğlunun, 'Mühürlenen İş Yerinde Mahsur Kaldığı' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement