Metab'dan Bir Destek Daha - Son Dakika
Güncel

Metab'dan Bir Destek Daha

Metab\'dan Bir Destek Daha

Yrd. Doç. Dr. Günder Varinlilioğlu başkanlığında sürdürülen Silifke ilçesi Boğsak Adası arkeolojik yüzey araştırma çalışmaları için katkı sağlanmasına karar verdi.

05.08.2014 17:59  Güncelleme: 17:50

METAB Birlik Başkanı ve aynı zamanda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke ilçesine bağlı Taşucu Boğsak turizm merkezinin karşısında bulunan Boğsak Adası'nda, 2010 yılından beri sürdürülen arkeolojik yüzey araştırma çalışmalarının 2014 yılı dönem faaliyetleri için, METAB olarak hem turizm merkezinin cazibesini arttırmak, hem de ilimizdeki tarihi bir zenginliğin ortaya çıkarılmasına katkı sağlamayı amaçlayarak maddi destek verdiklerini söyledi.

Başkan Kocamaz, "M.Ö 4–8. yüzyıllarda önemli bir yerleşim bölgesi olduğu ifade edilen Boğsak Adası'nda, 23 Temmuz'da başlayan ve 23 Ağustos'ta sona erecek olan 2014 yılı arkeolojik yüzey araştırma çalışmaları nedeniyle, METAB olarak araştırma ekibine bölgesel ve su altı yüzey araştırmaları, arkeometrik araştırmalar, hava fotoğrafları vb. çalışmalar için katkı sağlıyoruz." dedi.

Antik çağda Asteria olarak bilinen Boğsak Adası'nda birçok tarihi değerlerin bulunduğu, bunların belli başlıları arasında; 7 adet kilise, taş döşemeli ve basamaklı cadde ve adayı karaya bağlayan merdivenler bulunmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Metab'dan Bir Destek Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement