Meü'lü Öğrenciler 'Soma' İçin Okul Girişini Kapattı - Son Dakika
Güncel

Meü'lü Öğrenciler 'Soma' İçin Okul Girişini Kapattı

Meü\'lü Öğrenciler \'Soma\' İçin Okul Girişini Kapattı

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) bir grup öğrenci, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasını protesto etmek amacıyla okul girişini bariyerlerle kapatarak, kimsenin içeri girmesine izin vermedi.

15.05.2014 10:32

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) bir grup öğrenci, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasını protesto etmek amacıyla okul girişini bariyerlerle kapatarak, kimsenin içeri girmesine izin vermedi. Yaklaşık 2 saat eylemlerini sürdüren öğrenciler, saygı duruşunun ardından yolu yaya ve araç trafiğine açtı.

Soma'daki maden faciasını protesto etmek isteyen öğrenciler sabahın erken saatlerinde MEÜ Çiftlikköy Kampüsü önünde bir araya geldiler. Burada okul ana girişini demir bariyerlerle kapatan öğrenciler, kimsenin okul içine girmesine izin vermedi. Öğrencilerin yanı sıra okulda görev yapan öğretim görevlileri, akademisyenler, rektör yardımcıları da okul içine alınmadı. Bu sırada dışarıda bekleyen öğrenciler kaldırımlarda oturarak eylemin son bulmasını beklerken, araçlar da uzun kuyruklar oluşturdu. Saat 09.00'a kadar eylemlerini sürdüren öğrenciler, eylemlerini Soma'da ve daha önce yaşamını yitiren maden işçileri için yaptıklarını ifade ettiler.

Ölen maden işçileri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan öğrenciler, ardından bariyerleri kaldırarak okul içine girişlere izin verdi. Eylemde polis yoğun güvenlik önlemi alırken, herhangi bir müdahalede bulunmadı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Meü'lü Öğrenciler 'Soma' İçin Okul Girişini Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement