MHP'den AK Parti'ye Dokunulmazlık Ziyareti (3) - Son Dakika
Güncel

MHP'den AK Parti'ye Dokunulmazlık Ziyareti (3)

Mhp'den AK PARTİ'YE DOKUNULMAZLIK ÖNERİLERİMHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik dört öneriyi AK Partiye iletti.

07.04.2016 16:08

Mhp'den AK PARTİ'YE DOKUNULMAZLIK ÖNERİLERİ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik dört öneriyi AK Partiye iletti. AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise önceliklerinin dokunulmazlıklara ilişkin geçici bir anayasa değişikliği çerçevesinde tüm fezlekelerin yargıya intikal edilmesi olduğunu söyledi.

"ÖNERİLERİMİZ GÖRE YASAL DÜZENLEMEYE GEREK YOK"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'yı makamında ziyaret ederek dokunulmazlıklara ilişkin önerilerini bildirdi. Görüşme sonrası açıklama yapan Oktay Vural, şunları söyledi: "Önerilerimize göre hiçbir yasal düzenlemeye gerek yok. Üstelik bu önerilerin hepsi anayasanın ruhuna ve lafzına uygundur. Bu konuda mevcut uyum çerçevesinde adım atılması gerekiyor. Önerilerimiz, bu konuda adım atmak isteyenlerin yerlerini genişletmeye yöneliktir. Terörü destekleme, Anayasa'nın 14'üncü maddesiyle tamamen dokunulmazlığın dışında tutulmuştur, bunların himaye görmesi kabul edilemez. Parlamento hukukunda bunları himaye etmek de terörle mücadelemizi akamete uğratır. Zamanla ilgili sorun yoktur. Çalışmamız gerekiyorsa 7 gün, 24 saat çalışırız. Önemli olan teröre karşı siyasi irade oluşturmaktır. Bu irade beyanını oluşturmamız lazım. MHP, her türlü fedakarlığa yapmaya hazırdır. Biz kimseyi yargılamıyoruz, yargının önünü açıyoruz. Siyasi yargılama yapmak doğru değildir."

"YENİ TEKLİFLE GELMEZLERSE TEK YOL AK PARTİ'NİN TEKLİFİNİ MECLİS'E İLETMEKTİR"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise MHP'nin önerilerini değerlendireceklerini, önceliklerinin dokunulmazlıklara ilişkin geçici bir anayasa değişikliği çerçevesinde tüm fezlekelerin yargıya intikal edilmesi olduğunu söyledi. Naci Bostancı, CHP'yle iki kez görüştüklerini kendilerine yeni bir görüşme talebi gelmediğini kaydederek "Eğer bir cevap gelmezse, mevcut öneri ve açıklamalarını esas alarak AK Parti olarak yolumuza devam edeceğiz. Bunu daha da uzatmak niyetinde değiliz. Zaten gerekli görüşmeler yapıldı, partiler pozisyonlarını ortaya koydular. CHP ile biraz daha bu konuları müzakere ettik, onların da kanaatleri üç aşağı beş yukarı belli. Eğer hızlı biçimde yeni teklifle gelmezlerse önümüzdeki tek yol, AK Parti'nin kendi teklifini Meclis'e getirmektir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'den AK Parti'ye Dokunulmazlık Ziyareti (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement