Midyat'ta 10 Kamu Görevlisine 'Terör Örgütü Propagandası' Cezası - Son Dakika
Güncel

Midyat'ta 10 Kamu Görevlisine 'Terör Örgütü Propagandası' Cezası

Mardin'in Midyat İlçesi'nde görev yapan 7 öğretmen ve 3 sağlık personeli, sosyal medyada 'terör örgütü propagandası' yaptıkları gerekçesiyle 1.5'ar yıl hapis cezasıne mahkum oldu.

22.07.2016 12:19

Mardin'in Midyat İlçesi'nde görev yapan 7 öğretmen ve 3 sağlık personeli, sosyal medyada 'terör örgütü propagandası' yaptıkları gerekçesiyle 1.5'ar yıl hapis cezasıne mahkum oldu.

Midyat'ta değişik tarihlerde sosyal medya hesaplarından 'Terör örgütü propagandası' yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 7 öğretmen ve 3 sağlık personelinin yargılanmasına devam edildi. Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına, tutuksuz 10 sanık ve avukatları katılmadı.

İL DIŞINDA GÖREVLENDİRİLDİ

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme, öğretmenler F.Y., Y.K., N.A., N.A., M.Y., O.A., S.G. ile sağlık memurları G.A., R.S. ve D.A.'yı, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1.5'ar yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme kararının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nca yürütülen idari soruşturma sonucunda, önceden il dışına tayinleri çıkan M.Y., S.G.'nin dışında kalan öğretmenler Y.K., N.A., O.A., F.Y. ve N.A. da il dışına res'en görevlendirildi.

Kararın açıklanmasının ardından yazılı bir açıklama yapan Eğitim-Sen Mardin Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım, mahkeme heyetinin sanık ve avukatlarına hiç bir şekilde konuşma fırsatı vermeden kararını açıkladığını belirterek, "Olağanüstü şartlarda, olağanüstü bir heyetle, yangından mal kaçırır gibi, savunma hakları gözetilmeksizin verilen bu kararın takipçisi olacağız. Kararın hukuki süreçte düzeltileceği umudumuzu korumak istiyoruz. 5 arkadaşımız soruşturma sonucu farklı illere sürgün edilmiştir" dedi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Midyat'ta 10 Kamu Görevlisine 'Terör Örgütü Propagandası' Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement