Mısır'da Tutuklu El Cezire Muhabirinin Serbest Bırakılması - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Tutuklu El Cezire Muhabirinin Serbest Bırakılması

Uluslararası Af Örgütü: "Greste'nin sınır dışı edilmesi tutuklu diğer gazetecilerin durumuna gölge düşürmemeli" "Fahmi ve Muhammed derhal ve koşulsuz serbest bırakılmalı"

01.02.2015 20:03

Uluslararası Af Örgütü, Mısır'da bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan El Cezire'nin Avustralyalı muhabiri Peter Greste'nin ülkesine iade edilmesinin, Mısır'da tutukluluğu devam eden diğer iki gazeteci Muhammed Fahmi ve Baher Muhammed'in içinde bulunduğu duruma gölge düşürmemesi gerektiğini belirterek, Fahmi ve Muhammed'in derhal ve koşulsuz serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Af Örgütü'nün Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktör Yardımcısı Hassiba Hadj Sahraoui, Greste'nin Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin onayıyla ülkeden sınır dışı edilmesi kararının rahatlatıcı olduğunu belirterek, "Dünya Greste'nin sınır dışı edilmesi kararıyla, hala demir parmaklıklar ardında bulunan Muhammed Fahmi ve Baher Muhammed'i unutmamalı" dedi.

Hassiba Hadj Sahraoui, üç gazetecinin de uydurma suçlamalarla karşı karşıya olduğunu hatırlatarak, Muhammed Fahmi ve Baher Muhammed'in haksız ve nedensiz yere alıkonulduklarını bildirdi.

Sahraoui ayrıca, Greste'nin sınır dışı edilmesi kararının Mısırlı ve Katarlı yetkililer arasındaki uzlaşıdan birkaç hafta sonra gerçekleştiğine dikkati çekerek, "Gazetecilerin, Mısır hükümeti ile El Cezire'nin sahibi olan Katar arasındaki sorunda siyasi piyonlar olarak kullanıldığı giderek daha açık bir hale geldi. Bu kişilerin hayatlarıyla bu kadar düşüncesizce oynanması kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Üç gazeteciye geçen yıl haziran ayında "Müslüman Kardeşler Teşkilatı lehine yanıltıcı haber yaptıkları" gerekçesiyle 7 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezaları verilmişti. Gazeteciler Aralık 2013'ten bu yana hapiste tutuluyor. Mısır'da cumhurbaşkanının "yargılanan yabancıların, nihai karar öncesinde ülkelerine teslim edilmesi" yetkisi bulunuyor. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Tutuklu El Cezire Muhabirinin Serbest Bırakılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement