Muhtarlar Günü - Son Dakika
Güncel

Muhtarlar Günü

Merzifon, Suluova, Gümüşhacıköy ve Taşova ilçelerinde Muhtarlar Günü kutlandı.

19.10.2017 16:53

Merzifon, Suluova, Gümüşhacıköy ve Taşova ilçelerinde Muhtarlar Günü kutlandı.

Gümüşhacıköy Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, köy ve mahalle muhtarları Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Daha sonra muhtarlar Kaymakam Adem Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, muhtarlık müessesesinin kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olduğunu belirterek, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ederek, devletin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğunu söyledi.

-Merzifon

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı'nın okundu.

Kaymakam Gürkan Demirkale, burada yaptığı açıklamada, muhtarlık görevinin sevgi ve fedakarlık isteyen zor bir iş olduğunu söyledi.

Muhtarlık görevinin sorumluluk gerektiren bir görev olduğunun altını çizen Demirkale, "Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız bizlerin en yakın mesai arkadaşlarımız, onlara destek olmak için elimizden geleni yapmaktayız" dedi.

-Taşova

Taşova ilçesinde, Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlar yemekte bir araya geldi.

Öğretmenevinde düzenlenen programda konuşan, Tepe Mahalle Muhtarı Mehmet Uslu, son zamanlarda devlet tarafından şartlarının iyileştirilmesi sebebiyle sorumluluklarının arttığını belirterek, "İşimize daha sıkı ve dört elle sarılmalıyız aldığımız paranın ve itibarımızın hakkını vermeliyiz. Muhtarlığı sadece maaş ve itibar için değil vatandaşın gönlüne girebilmek ve hayır dualarını alabilmek için icra etmeliyiz" diye konuştu.

Programa, Kaymakam Kudret Kurnaz, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, protokol üyeleri ile birlikte mahalle ve köy muhtarları katıldı.

-Suluova

Suluova'da, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Suluova Muhtarlar Derneği üyeleri, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Muhtarlar, daha sonra Suluova Kaymakamı Vural Karagül'ü ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muhtarlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement