Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Ankara Şubesi üyeleri, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam kararını Mısır Büyükelçiliği önünde protesto etti.

18.06.2015 00:39

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Ankara Şubesi üyeleri, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam kararını Mısır Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, grup adına Doğan Avşar, "Sisi başta olmak üzere onunla birlikte hareket eden tüm zalimleri ve müstekbir güçleri" lanetlediklerini belirtti.

Mursi'nin şahsında İslam'a ve onun yüce değerlerine sahip çıkan ümmet bilincini taşıyan tüm muvahhit ve mazlum Müslümanların yanında olduklarını kaydeden Avşar, Mursi'ye verilen idam cezasının hukuki değil, siyasi bir karar olduğunu vurguladı.

Avşar, "Mursi'nin keyfi, uluslararası standartları karşılamaktan uzak ve hukuki sayılamayacak bir süreç sonucunda böyle bir hükümle karşı karşıya bırakılması, şüphesiz Mısır'ın ihtiyaç duyduğu toplumsal barış ve istikrarın sağlanmasına hiçbir şekilde katkı sağlamayacaktır' ifadelerini kullandı.

Bu kararın, Mısır'daki hukuksuzluğu ve zulmü ortaya koyduğunu, aynı zamanda "Sisi cuntası"nın çaresizliğini de ifşa ettiğini savunan Avşar, "Cunta elinden gelen her şeyi yapmış, katliamla, işkenceyle, yasakla, zulümle İhvan'a boyun eğdirmeye, İslami hareketi susturmaya, sindirmeye çalışmış ama başarısız olmuştur. Kardeşlerimiz esir olsa da asla teslim olmamışlardır. Şimdi cunta bir türlü boyun eğdiremediği Müslümanların boynuna idam ipini geçirerek teslim almaya çalışmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement