Nusaybin'in Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'in Sorunları Masaya Yatırıldı

Merkezi İstanbul'da Bulunan Nusaybin Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanlar Kurulu İstişare Heyeti, İlçe Sorunlarının Tespit ve Çözümü İçin Kent Yöneticileri Sivil Toplum Kuruluşları ve Dini Cemaat Liderleriyle Toplantı Yaptı.

13.04.2008 14:00

Merkezi İstanbul'da bulunan Nusaybin Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanlar Kurulu istişare heyeti, ilçe sorunlarının tespit ve çözümü için kent yöneticileri sivil toplum kuruluşları ve dini cemaat liderleriyle toplantı yaptı.

Nezirhan Turistik Tesisleri Oteli'nde düzenlenen toplantıya, Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Tanhan, 2'nci Hudut Tabur Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Haluk Ertuğrul, Nusaybin Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Danışman ve kamu kurum ile sivil toplum kuruluş yöneticileri katıldı.

Nusaybin'in, eğitim, sağlık, sınır kapısı sorunları ve çözümleri ile Artuklu Üniversitesi bünyesinde Nusaybin'e bir fakülte açılması konuları görüşüldü. Kentin dışında yaşayan Nusaybinliler olarak ilçeye olan özlemlerini ve gönül bağlarını hiçbir zaman yitirmediklerini belirten İstanbul Nusaybinliler Derneği Başkanı Adnan Danışman; "küçüklüğümüzü, çocukluğumuzu ve gençliğimizi geçirdiğimiz bu memlekete her zaman gönülden bağlı kaldık. İmkanlarımız dahilinde doğup büyüdüğümüz yere borcumuzu ödemeye çalışıyoruz" dedi.

Nusaybin Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Zeynel Tunçalan tarafından katılımcılara plaket verildi.

(AA-AYŞ-HO-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'in Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement