Organ Bağışı Haftası - Son Dakika
Güncel

Organ Bağışı Haftası

Keşan Devlet Hastanesi Organ Bağış Birimi, organ bağışının birçok hayatı kurtaracağını bildirdi.

03.11.2016 16:29

Keşan Devlet Hastanesi Organ Bağış Birimi, organ bağışının birçok hayatı kurtaracağını bildirdi.

Edirne Keşan Devlet Hastanesi Organ Bağış Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, organ bağışının bir kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelendirmesi olduğu belirtildi.

Organ naklinin, vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemi olduğu aktarılan açıklamada, şunlar aktarıldı:

"Beyin ölümü ile bitkisel hayat çoğu zaman karıştırılmakta. Beyin ölümü gerçekleşen hastanın belki de geri dönüş olabilir düşüncesiyle yakınları tarafından organları bağışlanmamaktadır. Oysaki bitkisel hayatta bazı vakalarda zaman içinde geri dönüş olabilmekte ancak beyin ölümü gerçekleşen vakalarda geri dönüş söz konusu olmamaktadır. Beyin ölümü gerçekleşen insan tıbben ölü kabul edilmektedir."

On sekiz yaş ve üzeri akli dengesi yerinde olan herkesin organ bağışı yapabildiğini ve organ bağışı kartı sahibi olabildikleri vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Organ bağışı yapmak isteyen kişiler il sağlık müdürlüğü, hastaneler, organ nakli yapan merkezlere, aile hekimliklerine başvuru yaparak iki tanık huzurunda bir belge imzalayarak organ bağışı kartına sahip olurlar. Organ bağışı kartını alan kişinin, bağış kartını her zaman üzerinde taşıması gerekmektedir. Konuya tüm halkımızın hassasiyetle yaklaşması organ bekleyen birçok insana umut ışığı olacaktır. Belki şimdilik ihtiyacınız yok, umarız olmaz da ama hiç düşündünüz mü ? Organ ihtiyacı olanları ve bulamazlarsa yaşamlarının sona ereceğini."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Organ Bağışı Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement