Organ Bağışında Bulunanlara Alışverişte İndirim İmkanı - Son Dakika
Güncel

Organ Bağışında Bulunanlara Alışverişte İndirim İmkanı

Organ Bağışında Bulunanlara Alışverişte İndirim İmkanı

Giresun'da Organ Bağışı Haftası dolayısıyla 3 9 Kasım arasında organ bağışında bulunanlara, 100'e yakın iş yerinde yüzde 50'ye varan oranda indirim yapılacak İl Sağlık Müdürü Dr. Cindemir: "H...

02.11.2013 11:17

ATAKAN ÇITLAK - Giresun'da Organ Bağışı Haftası dolayısıyla 3-9 Kasım arasında organ bağışında bulunanlara, 100'e yakın iş yerinde yüzde 50'ye varan oranda indirim yapılacak.

İl Sağlık Müdürlüğü ile Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) işbirliğiyle hazırlanan projeyle, 3-9 Kasım tarihlerinde organ bağışında bulunanlara, "organ ve doku bağışı" kartı verilecek. Bu karta sahip olacak bağışçılar, anlaşmalı iş yerlerinden yapacakları alışverişler karşılığında yüzde 50'ye varan indirim elde edecek.

Giresun Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlük olarak bu yılki "Organ Bağışı Haftası" etkinliklerinde farkındalık oluşturma adına bağışta bulunanlara indirimli alışveriş imkanı sunacaklarını söyledi.

Önceki yıllarda da değişik etkinliklere imza attıklarını ifade eden Cindemir, "Güzel sonuçlar elde etmiştik. Bu yılki uygulamamızdan da çok iyi geri dönüşler bekliyoruz" dedi.

Cindemir, ilk yaptıkları görüşmeler sonucu berberden kırtasiyeye, konfeksiyondan fırına kadar 55 işyeri ile indirimli alışveriş için anlaştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Hafta boyunca organ bağışında bulunan vatandaşlarımıza bağış kartlarından vereceğiz. Bu kartlara sahip vatandaşlarımız anlaşmalı iş yerlerinden indirimli alışveriş yapabilecekler. Hedefimiz, 100'e yakın iş yerinde bağışçılara yüzde 5 ile 50 arasında değişen oranlarda indirim uygulayabilmek. Bu projeyle hem organ bağış sayısını artıracağız hem de halkımıza yapacakları alışverişler karşılığında indirim imkanı sunmuş olacağız."

Dr. Cengiz Cindemir, kendilerine destek veren GTSO yetkilileri ve iş yeri sahiplerine teşekkür etti.

İş yeri sahipleri uygulamaya gönülden destek veriyor

Sağlık Müdürlüğünün uygulamasına destek veren Fatih Damcı ise teklif geldiğinde düşünmeden kabul ettiğini dile getirerek, "Bağışta bulunanlara kendi iş yerimizde yüzde 50'ye varan indirim uygulayacağız. 3-9 Kasım arasındaki bu haftaya biz de elimizden geldiğince katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Bunu sadece bir hafta değil tüm yıla da yaymak için gerekli desteği vermeye de hazırız" diye konuştu.

Anlaşmalı iş yeri sahibi Ersin Cüneyt Kahraman da 2 yıl önce Organ Bağışı Haftası'nda bağışta bulunan erkeklerin saç kesimini ücretsiz gerçekleştirdiğini anlatarak, "Elimden geldiğince organ bağışının yaygınlaşması için katkıda bulunuyorum. Yine destek vereceğim. Bir organ, bir candır. Eğer bir kişiye umut olabilirsek ne mutlu bize. Bağışta bulunarak gelen tüm erkeklere ücretsiz hizmet vereceğiz. Kotamız yok. Ne kadar çok kişi gelirse kimseyi geri çevirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Organ Bağışında Bulunanlara Alışverişte İndirim İmkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement