Osmaniye ve Zonguldak'taki Maden Kazaları - Son Dakika
Güncel

Osmaniye ve Zonguldak'taki Maden Kazaları

AFAD Arama Kurtarma ekipleri, Osmaniye’deki göçükte bir işçinin cansız bedenine ulaşırken bir işçiyi yaralı kurtardı.

07.12.2014 12:56

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Arama Kurtarma ekipleri, Osmaniye'deki maden göçüğünde bir işçinin cansız bedenine ulaşırken bir işçiyi de yaralı kurtardı. Zonguldak'taki ruhsatsız madende meydana gelen olayda ise bir işçinin cansız bedenine ulaştı.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Osmaniye'nin merkeze bağlı Akyar Köyü Yağmurdere mevkisinde bulunan krom madeni ocağının giriş kısmında 6 Aralık Cumartesi akşamı saat 20.15 sıralarında henüz nedeni belirlenemeyen bir göçük meydana geldi.

Acil durum müdahalesinin koordinasyonu ve arama kurtarma çalışmaları için bölgeye AFAD Arama Kurtarma Ekipleri geldi.  Diğer işçilerin yemekte olduğu sırada meydana gelen göçükten bir işçi cansız olarak çıkarılırken bir işçi de AFAD Ekipleri tarafından yaralı olarak kurtarıldı.

Zonguldak Kilimli'nin Gelik Beldesi Dağbaca mevkisinde bulunan ruhsatsız bir maden ocağında 7 Aralık Pazar gecesi saat 00.30 sularında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden bir maden işçisine ulaşıldı.

AFAD'ın koordine ettiği iki ayrı ildeki acil durum müdahale çalışmaları, göçüklerin altında başka insanlarımızın olmadığı teyit edilerek sonlandırıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmaniye ve Zonguldak'taki Maden Kazaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement