Çakalların Dadandığı Kurbanlıklar İçin Tüfekle Nöbet Tutuyorlar - Son Dakika
Güncel

Çakalların Dadandığı Kurbanlıklar İçin Tüfekle Nöbet Tutuyorlar

Çakalların Dadandığı Kurbanlıklar İçin Tüfekle Nöbet Tutuyorlar

Bursa’da çakalların dadandığı kurbanlıklar için çobanlar 24 saat tüfekle nöbet tutuyor.

20.09.2015 09:24

Bursa'da çakalların dadandığı kurbanlıklar için çobanlar 24 saat tüfekle nöbet tutuyor.

Kurban Bayramı'nda satışa sunulmak için çobanların otlattığı koyunlara çakallar dadandı. Bursa'nın Karacabey ovasında kurbanlık hayvan bakan çobanlar, binin üzerindeki koyunu korumak için 24 saat gözlerini kırpmadan nöbet tutuyor. Köpekler ve ellerindeki silahlarla bir an olsun koyunların başından ayrılmayan çobanlar, şimdiye kadar 5-6 koyunun çakallar tarafından telef edildiğini belirtti.

Hayvanları otlamaya çıkardıkları esnada çakalların sürünün arkasından gelerek koyunlara saldırdığını anlatan İsmail Hacılar, "Gece olduğu zaman çakallar kuzu ve koyunlarımıza saldırıyor. Çakalların saldırdığı hayvanlarımızı kesmeye mecbur kalıyoruz. Biz bunlardan para kazanıyoruz. Silahla ve köpekle hayvanlarımızı korumaya çalıyoruz. Çakalları vurmak istemiyoruz, onlar da tabiatın bir parçası" dedi.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala yetkililerin bura acilen çare bulmasını isteyen Hacılar, "Gözümüzü kırpmadan burada nöbet tutuyoruz. Sabahları koyunlar ahırlarda olduğu çakallar pek görünmüyor. Hava kararınca ortaya çıkıyorlar. Otlamaya çıkan hayvanlarımıza saldırıyorlar. Köpek ve silah olmasa bizim de can güvenliğimiz tehlikede" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çakalların Dadandığı Kurbanlıklar İçin Tüfekle Nöbet Tutuyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement