Postacılar Yıpranma Hakkı İçin Ankara'ya Yürüyür - Son Dakika
Güncel

Postacılar Yıpranma Hakkı İçin Ankara'ya Yürüyür

Postacılar Yıpranma Hakkı İçin Ankara\'ya Yürüyür

PTT'nın anonim şirket olmasını protesto eden Türk Haber-Sen Bursa Şubesi üyesi 4 postacı, seslerini duyurmak için Ankara'ya yürümeye başladı.

02.05.2013 13:06  Güncelleme: 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Haber- Sen Bursa Şubesi üyeleri yıpranma payının verilmemesini ve PTT'nin AŞ. yapılma kararına karşı eylem başlattı. Merkez Nİlüfer İlçesi Beşevler Mahallesi'nde bulunan PTT Başmüdürlük binası önünde yapılan eyleme Türk Haber Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut da destek verdi.

Karadavut, PTT'de çalışan dağıtıcıların hem fikren hem de bedenen erken yıprandıklarını ve bu yüzden 55 yaşında resen emekli olduklarını söyledi.

'YIPRANMA HAKKIMIZ GASP EDİLDİ'

Resen emekli olan postacılar için 2006 yılında yıpranma hakkını aldıklarını belirten Kadadavut şöyle dedi:

"Ne yazık ki 2007 yılında yıpranmamız 5510 sayılı kanundan çıkartıldı. Hakkımız gasp edildi. 10 Ocak'ta basın mensuplarına sus payı verildi. Milletvekilleri yıpranmaya kendilerini de alırken, dağıtıcı arkadaşlarımız peşkeş çekildi.

Ayrıca kutsal bir görevi yerine getiren PTT, millete, çalışanlara, çalışanları temsil eden sendikalara danışılmadan kapalı kapılar ardından anonim şirket yapılmaya çalışılıyor. PTT'nin A.Ş. yapılmasını istemiyoruz. A.Ş. olduğu zaman Türk Telekom'da, Et-Balık'ta Tüpraş' ta olduğu gibi stratejik bir kurumun özelleşmesinin önü açılacak.

Personelin köle olmasını, taşeronlaşmasını istemiyoruz. Bunlara tepki olarak İl Başkanımız yürüyecek. 8 Mayıs'ta Ankara'da onu karşılayacağız."

'SAĞIR SULTAN' DUYSUN DİYE

Protesto yürüyüşüne 3 postacı ile başlayan Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, bu güne kadar sorunlarını çeşitli eylemlerle dile getirdiklerini belirterek, "Her yolu denedik. Ankara'dan bir sonuç alamadık. Bu kez sorunlarımızı 'Sağır Sultan' dahi duysun diye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne kadar yürüyeceğiz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından sırt çantası ile yola çıkan 4 postacıyı iş arkadaşları da sloganlarla uğurladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Postacılar Yıpranma Hakkı İçin Ankara'ya Yürüyür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement