Psikolojik Tedavi Gören Hastalar İçin Hobi Kursları Açıldı - Son Dakika
Güncel

Psikolojik Tedavi Gören Hastalar İçin Hobi Kursları Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Kursiyerlerin çalışmalarından görüntüler Halk Eğitim Merkezi Müdürü ile Röportaj Başhekim Ayşegül Alkan ile röportaj Kursiyerler ile röportaj - Detaylar ANTALYA (AA) – Kumluca'da Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalar içilen açılan hobi kursları, hastaların tedavi sürecine olumlu katkı sağlıyor.

04.10.2016 13:07

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kursiyerlerin çalışmalarından görüntüler

Halk Eğitim Merkezi Müdürü ile Röportaj

Başhekim Ayşegül Alkan ile röportaj

Kursiyerler ile röportaj - Detaylar ANTALYA (AA) – Kumluca'da Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalar içilen açılan hobi kursları, hastaların tedavi sürecine olumlu katkı sağlıyor.

Kumluca'da Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalar için geliştirilen proje kapsamında, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından değişik hobi kursları açıldı. 2015-2016 yaz döneminde açılan kurslara katılan hastalar tedavi olurken hobilerini de yapma fırsatı buldu.

Kumluca Halk eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, müdürlük olarak Kumluca Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezindeki hastalara yönelik kurs açılması için başhekimlikten talep geldiğini, bunun üzerine yaz dönemi kursları olarak iki öğretmen tarafından burada tedavi gören hastalara kurs verilmeye başladıklarını söyledi.

Halk Eğitim Merkezi olarak yetişkin eğitimi amacıyla farklı alanlarda kurslar açtıklarını ifade eden Tekdemir, "Burada da kurs öğretmenlerimizle üç farklı alanda kurslar açıktık. Kurslarımız ahşap boyama, takı tasarım ve el sanatları üzerine. Kursiyerlerin ürettiği ürünler ayrıca burada sergileniyor. Tüm burada bulunan ürünler yaklaşık üç ay gibi bir sürede yapıldı. Biz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak kursiyerlerimizden, buradaki çalışmalardan son derece memnunuz" dedi.

Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşegül Alkan da Kumluca'da bir yıl önce Batı Antalya'daki hastaların tedavisi amacıyla Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinin açıldığını, burada çeşitli ruhsal rahatsızlıkları olan hastaların tedavilerinin yapıldığını söyledi.

Burada tedavi gören hastaların tedavi sürecinde katı sağlamak, onların sosyal hayata dahil olmaları amacıyla Kumluca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa hobi kursları açmayı planladıklarını kaydeden Alkan, zamanla açılan kursların hastalar üzerinde olumlu etkiler yarattığını gözlemlediklerini belirtti.

Alkan şunları söyledi:

"Yaklaşık bir yıl önce Batı Antalya'ya hizmet vermek üzere merkezimiz açıldı. Şu anda 12 tane kayıtlı, 7 tanede sürekli, özellikle de psikolojik rahatsızlığı bulunan hastamız burada tedavi görüyor. Burada tedavi sürecine ek katkı sağlaması amacıyla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile ortak yaptığımız bu çalışmayla onları topluma kazandırmak ve kendi yetilerini arttırmaya çalışıyoruz. Biz kurslardan ve kursların hastalarımız üzerindeki olumlu etkilerinden memnunuz. Bu konuda bizlere destek veren Halk Eğitim Merkezimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören ve kurslara katılan hastalarda, tedavi gördükleri sırada farklı uğraşlarla hobilerini gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduklarını, bu konuda kurs eğitmenleri başta olmak üzere, doktorları ve emeği geçenlere teşekkür ettiklerini bildirdiler.

Psikolojik Tedavi Gören Hastalar İçin Hobi Kursları Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Psikolojik Tedavi Gören Hastalar İçin Hobi Kursları Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement