Roma'da İşçilerden Eylem - Son Dakika
Güncel

Roma'da İşçilerden Eylem

İtalya’nın başkenti Roma’da, işlerini kaybetme korkusu taşıyan bazı fabrika işçileri eylem yapmak isterken, zaman zaman polis ile işçiler arasında tansiyon yükseldi.

29.10.2014 19:10

İtalya'nın başkenti Roma'da, işlerini kaybetme korkusu taşıyan bazı fabrika işçileri eylem yapmak isterken, zaman zaman polis ile işçiler arasında tansiyon yükseldi.

İtalya'nın orta kesimindeki Terni'de bulunan ve bir Alman firmasına satılan çelik fabrikasında çalışanlar, işlerini kaybedecekleri gerekçesiyle Almanya Büyükelçiliği önünde toplandı. Buradan Termini Garı'na doğru yürümek isteyen işçilerle polis arasında zaman zaman arbede çıktı.

Bazı işçiler de Ekonomik Kalkınma Bakanlığı önünde protesto gösterisi yaptı. Buradaki gösteride de zaman zaman tansiyon yükseldi.

İşçilerle en ön safta yer alan Metalurji Sendikası Başkanı Maurizio Landini de, güvenlik güçlerinin gösteri yapma hakkını garanti altına alması  ve bugün yaşananlara hükümetin açıklık getirmesi gerektiğini dile getirdi.

Roma Savcılığı tarafından da olayların soruşturulacağı basına yansıdı.

Polisten yapılan açıklamada, işçilerin izinsiz gösterileri sırasında kentin ulaşımda ana arteri olan Termini Garı'nı işgal etmek istediğini ve yürüyüşleri sırasında polise yabancı madde attıkları bildirildi. Açıklamada, çıkan arbedede 3 polisin ve 1 resmi yetkilinin yaralandığı ifade edildi.

İtalya Genel İş Konfederasyonu Başkanı Susanna Camusso da, başkentte yaşananlardan dolayı hükümetten bir cevap beklediklerini, güvenlik güçlerinin işçileri dövemeyeceğini söyledi.

Bu arada, Amerikan kökenli bir elektronik firmasının İtalya şubesinde çalışan işçiler de işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduklarını dile getirerek, sabah saatlerinde Başbakanlık Sarayı "Chigi" önünde protesto gösterisi yapmak istedi. İzinsiz gösteri nedeniyle güvenlik güçlerinin teyakkuza geçtiği ve yoğun güvenlik önlemi alarak Corso Caddesini bir süre trafiğe kapattığı görüldü.

Yaklaşık 100 kişilik işçi grubuyla güvenlik güçleri arasında zaman zaman gerginlik yaşansa da grup olaysız şekilde dağıldı.

İşçiler geçen cumartesi de sendikaların çağrısıyla, hükümetin çalışma kanunundaki reform paketi ve yeni bütçedeki çalışma hayatına ilişkin düzenlemeleri protesto etmek amacıyla büyük bir yürüyüş düzenlemişti. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Roma'da İşçilerden Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement