Sağlık Çalışanları Terör Saldırılarını Kınadı - Son Dakika
Güncel

Sağlık Çalışanları Terör Saldırılarını Kınadı

Sağlık Çalışanları Terör Saldırılarını Kınadı

Elazığ’da sağlık çalışanları, terör olaylarında sağlıkçıların hedef alınmasını kınadı.

28.10.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da sağlık çalışanları, terör olaylarında sağlıkçıların hedef alınmasını kınadı. İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Halil Akkuş, "terör değil, kardeşlik diyen gönüller" ile şifa veren ellerin kazanacağını kaydetti.

Elazığ'da sağlık çalışanları tarafından terör olaylarında sağlıkçıların hedef alınmasını kınamak amacıyla basın açıklaması yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapılan açıklamaya, İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Halil Akkuş, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Salih Burçin Kavak, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Lafit Üstüner ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Haziran ayından bu yana tırmanışa geçen saldırıları kınadıklarını belirten Akkuş, "Genç, yaşlı, çocuk, bebek demeden tüm halkımızı hedef alan eli kanlı terör örgütü sağlık çalışanlarımıza, ambulanslarımıza ve hastanelerimize alçakla saldırılarına devam etmektedir" dedi.

"ZARARI HALKIMIZ GÖRDÜ"

Tırmanışa geçen saldırılarda en çok bölge halkının etkilendiğini ifade eden Akkuş, şöyle konuştu: "Üç sağlık çalışanımız terör örgütünün gerçekleştirdiği alçakça saldırılarda hayatını kaybetti. Aile hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır'da, sağlık memurumuz Eyüp Ergen ve ambulans şoförü Şeyhmus Dursun memleketleri Şırnak'ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildi. Onlarca çalışanımız alıkonuldu. Ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi. Sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı. Şemdinli'de Devlet Hastanesi bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli'de bizden sağlık hizmeti bekleyen halkımız gördü. Vatandaşımızın en temel haklarından olan sağlık haklarının engellenmesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri lanetliyoruz."

Sağlık çalışanlarının tek amacının hayat kurtarmak, insanımızın sağlığına hizmet etmek olduğunu anlatan Akkuş, şunları söyledi: "Sağlık çalışanlarımızın bu tür saldırılara maruz kalması kabul edilemez. Sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmayı amaçlayan bu saldırılar en çok bölge insanımıza zarar vermekte onların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir."

"ŞİFA VEREN ELLER KAZANACAKTIR"

Terörün amacına ulaşamayacağını vurgulayan Akkuş, şunları kaydetti:

"Çalışanlarımızın ve masum insanların hayatlarına kast edilerek gerçekleştirilen bu eylemler terör örgütünün insani değerlerden ne kadar uzaklaştığının kanıtıdır. Hastanemizde çalışanlarımızın güvenliği için gereken tedbir alınıyor. Güvenlik güçlerimiz terör örgütüne yönelik operasyonlarına aralıksız devam ediyor. Ancak unutmayalım ki teröre karşı en büyük cevap, en büyük mücadeleyi birlik ve beraberlik içinde hareket ederek birbirimize sımsıkı kenetlenerek verebiliriz. Biz tüm engellere rağmen din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu topraklarda binlerce yıldır kardeşçe yaşayan insanımızın sağlığını daha ileri taşıma gayreti içinde olacağız. Terör bizi asla yıldırmayacak ve asla amacına ulaşamayacaktır. Terör değil kardeşlik diyen gönüller, şifa veren eller kazanacaktır." - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık Çalışanları Terör Saldırılarını Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement