Sakarya Pamukova'da Ayva Festivali - Son Dakika
Güncel

Sakarya Pamukova'da Ayva Festivali

Pamukova'da ayva festivaliİsmail ÇETİNTAŞ/PAMUKOVA(Sakarya)(DHA)- SAKARYA'nın iki komşu ilçesi Pamukova ve Geyve arasında tatlı bir ayva festivali rekabeti yaşanıyor.

25.09.2017 07:57

Pamukova'da ayva festivali

İsmail ÇETİNTAŞ/PAMUKOVA(Sakarya)(DHA)- SAKARYA'nın iki komşu ilçesi Pamukova ve Geyve arasında tatlı bir ayva festivali rekabeti yaşanıyor. Pamukova'da yapılan Eko Pazar Doğal Ürünler ve Ayva Festivali renkli görüntülere sahne olurken, gelecek hafta da komşu İlçe Geyve 'de ayva festivali yapılacak.

Sakarya'nın iki komşu ilçesi Pamukova ve Geyve arasında bu yıl tatlı bir ayva rekabeti yaşanıyor. İki İlçe de ayvanın ana vatanı ve başkentinin kendileri olduğunu iddia ederken, iki ilçe bir hafta ara ile ayva festivali düzenleniyor. Pamukova Kent Meydanı'nda düzenlenen Ekopazar Doğal Ürünler ve Ayva Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Meydana kurulan stantlarda üreticiler bölgede yetişen doğal ürünleri sergiledi.Pamukova bölgesinde üretilen ayva, üzüm ve çilekler maskotlarla tanıtılırken, Kanal D de yayınlanan ? Çocuklar Duymasın dizinde Çaycı Hüseyin karakterini canlandıran Alpaslan Özmol festivale katılanlara Pamukova ayvasını tanıtarak kendine has sesi ile "Ayvalarrrrr" dedi.

AYVA REÇELLERİ VE TATLI STANTLARI KURULDU

Ayva üretiminde iddialı İlçelerden biri olan Pamukova'da 12 bin 500 dekar tarım alanında yıllık 40-45 bin ton ayva üretiliyor. Pamukova ve Pamukova Ayvası Tanıtım Derneği Başkanı Ali Urgan, "Pamukova Kaymakamlığı himayesinde, Pamukova Belediyesi'nin destekleriyle Eko Pazar Doğal Ürünler ve Ayva Festivali'nin ikincisini düzenliyoruz. Amacımız Pamukova'yı, tarımını, turizmini ve diğer değerlerini uluslararası alanlarda tanıtmaktır. Çiftçimizin ürettiği tarım ürünlerini, işleme ve paketleme ile ülkemize ve lojistik yollarla dünyaya ulaştırmaktır" dedi.

Pamukova İlçe Tarım Müdürü Ümit Erol, "Toprağını terk etmeyen ayva çiftçimizin hasadı kutlu olsun" dedi. Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyon Başkanı Gökhan Tufan ise, "Yöresel lezzetlerin korunması, farkındalık oluşturulması, tanıtılması için bu tarz festivaller büyük önem taşıyor" dedi.

Festivalde konuşan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu ise bu tür festivallerin organizasyonların yörenin ürünlerinin, kültürünün ortaya çıkarılması ve bunların pazarlanması noktasında çok büyük yarar sağladığını ifade etti.

Festivalde en iyi ayva, en iyi ayva tatlısı ve ayva reçeli dalında birincilik, ikincilik, üçüncülük kazananlara ödülleri verildi..

HABER-KAMERA: İSMAİL ÇETİNTAŞ-PAMUKOVA-DHA

Sakarya Pamukova\'da Ayva Festivali
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sakarya Pamukova'da Ayva Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement