Sakarya Umke'den Kış Eğitimi ve Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Sakarya Umke'den Kış Eğitimi ve Tatbikatı

Sakarya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından Hendek ilçesinde kış eğitimi ve tatbikatı düzenlendi.

01.02.2016 12:55

Sakarya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından Hendek ilçesinde kış eğitimi ve tatbikatı düzenlendi.

Selman Dede mesire alanında üç günlük kampa giren 35 UMKE gönüllüsü ve Hendek Arama Kurtarma Timi Derneği (HAKUT) üyeleri, olumsuz ve zor doğa şartlarında görev yapabilecek düzeye ulaşmaları için eğitim aldı.

İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Vural Seçkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, afetlerin ne zaman hangi koşullarda oluşacağı ve ne şekilde tahribat bırakacağının bilinmediğini söyledi.

UMKE ekiplerinin bu tür eğitim, kamp ve tatbikatlarla afetlere hazırlandığını belirten Seçkin, "Ulusal ve uluslararası düzeyde meydana gelebilecek afet ve olağandışı durumlarda hızlı ve etkin acil sağlık hizmeti sunmak istiyoruz. Personelimize kış şartlarında kampçılık ve kamp malzemelerinin kullanımı, ekip çalışması, doğada hayatı idame ettirme, olumsuz hava koşullarına personelin adaptasyon ve motivasyonunun yükseltilmesi, çığda arama kurtarma teknikleri, uzun doğa yürüyüşleri, doğada yön bulma, vücut ısısının düşmesi vakasına tıbbi müdahale eğitimleri veriliyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya Umke'den Kış Eğitimi ve Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement