Sanatla Barışık Toplumlarda Bağnazlık Olmaz - Son Dakika
Güncel

Sanatla Barışık Toplumlarda Bağnazlık Olmaz

Sanatla Barışık Toplumlarda Bağnazlık Olmaz

Muğla'nın Datça İlçesi'ne bağlı Yaka Köy'de üç yıl önce hizmete giren Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi (UKKSA) bu kez usta ressamlara evsahipliği yaptı.

01.09.2013 12:31

Muğla'nın Datça İlçesi'ne bağlı Yaka Köy'de üç yıl önce hizmete giren Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi (UKKSA) bu kez usta ressamlara evsahipliği yaptı.Bugüne kadar 50 değişik ülkeden 350 sanatçıyı ağırlayan UKKSA'da düzenlenen resim sempozyumuna, üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinde yıllarca geleceğin ressamlarını yetiştirdikten sonra emekliye ayrılan ustalar katıldı. Halen resim çalışmaları özel atölyelerinde sürdüren usta ressamların, sempozyum kapsamında yaptıkları birbirinden ilginç tablolar beğeni topladı. Halka açık yapılan atölye çalışmalarını 7'den 70'e resim meraklıları büyük bir ilgiyle izledi. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi emekli öğretim üyesi Vural Yıldırım, katılımcılar adına yaptığı açıklamada, yıllar sonra ortak bir çalışmada biraraya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. UKKSA'nın dünya sanat merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Yıldırım, Knidos Akademisi, ülkemizin yüzakı olmaya başladı. Her sanatçı buraya gelmek istiyor. UKKSA gibi akademilerin sayılarının atması gerekiyor dedi.

Devletin sanat politikasını da eleştiren Yıldırım, Devlet bu tür akademilere köstek olmak yerine destek vermelidir. Ne yazık ki son yılarda sanat biraz kenarda köşede kaldı. Sanatçılar olarak bu konuda tepkiliyiz. Direnmeye çalışıyoruz. Ekonomik ve siyasi yönden bunun ıstırabını çekiyoruz. Toplum kültürünün gelişmesi sanat ve sanatçıyla mümkündür. Sanatla barışık toplumlarda, bağnazlık olmaz. Sevgi, barış ve dostluk egemen olur. O topluma huzur gelir diye konuştu.Sempozyuma, Veli Sapaz, Hasan Rastgeldi, Bahattin Odabaşı, Zeki Serbest, Ramiz Aydın, Numan Aslan ve Feryal Taneri gibi usta ressamlar katılıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sanatla Barışık Toplumlarda Bağnazlık Olmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement