Shakespeare'in Evinde Türkçe Oyun - Son Dakika
Güncel

Shakespeare'in Evinde Türkçe Oyun

Sanatçı Haluk Bilginer'in kurduğu Oyun Atölyesi, Londra'daki dünyaca ünlü Shakespeare's Globe Tiyatrosu'nda Türkçe oyun sahneledi.

28.05.2012 15:55

Sanatçı Haluk Bilginer'in kurduğu Oyun Atölyesi, Londra'daki dünyaca ünlü Shakespeare's Globe Tiyatrosu'nda Türkçe oyun sahneledi.

Ünlü İngiliz oyun yazarı Shakespeare'in oyunu Antony ile Kleopatra'yı Shakespeare tiyatrosunda Türkçe sahneleyen Bilginer ve ekibi muhteşem bir performans sergiledi.

Mısır Kraliçesi Kleopatra ile Romalı komutan Mark Antuan arasındaki aşkı ve acı sonlarını anlatan Antony ile Kleopatra oyununda Antony'yi Haluk Bilginer, Kleopatra'yı Zerrin Tekindor, Enobarbus'u Kevork Malikyan, Pompeius'u Emre Karayel, Sezar'ı ise Mert Fırat canlandırdı.

25-26 Mayıs tarihleri arasında üç kez sahnelenen oyuna Türkler kadar yabancı tiyatroseverler de ilgi gösterdi.

Londra'daki Shakespeare's Globe Tiyatrosu'nda ünlü oyun yazarı Shakespeare'in doğum günü olan 23 Nisan'dan bu yana yazarın eserleri Türkçe'nin de dahil olduğu 37 farklı dilde sahneye konuluyor.

OYUNU KIVANÇ TATLITUĞ DA İZLEDİ

Kuzey ve Güney dizisindeki rolüyle dikkatleri üzerine seren yakışıklı oyuncu ve manken Kıvanç Tatlıtuğ da oyunu izleyenler arasındaydı. Hayranlarının ilgisinden kurtulamayan Tatlıtuğ, oyun çıkışında etrafını saran sevenleriyle fotoğraf çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Shakespeare'in Evinde Türkçe Oyun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement