Siirt'te Şehit Olan Köy Korucusu Törenle Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Şehit Olan Köy Korucusu Törenle Uğurlandı

Siirt\'te Şehit Olan Köy Korucusu Törenle Uğurlandı

Siirt'in Şirvan İlçesi kırsalındaki bir menfeze PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan köy korucusu Mehmet Emin Akyıldız için Siirt Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

21.07.2016 12:55

Siirt'in Şirvan İlçesi kırsalındaki bir menfeze PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan köy korucusu Mehmet Emin Akyıldız için Siirt Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Şirvan'a bağlı Gözlüce Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin menfeze tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı, köy korucularının geçişi sırasında, uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu şehit olan köyü korucusu Mehmet Emin Akyıldız için Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene, Vali Mustafa Tutulmaz, 3'üncü Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Mehmet Sedat Özkoç, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, siyasi parti temsilcileri, askeri yetkililer ve daire müdürleri ile şehit korucunun yakınları katıldı.

Şehit korucu Akyıldız'ın naaşının katafalka konulmasıyla başlayan tören, şehit özgeçmişinin okunmasıyla devam etti.

Burada bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, şehit köy korucusu Akyıldız'ın üstün cesaret ve görev bilinci içerisinde, vatanı korumaya çalışırken şehit olduğunu belirterek, "Yüreklerimizi yaralayan ancak bugün ve gelecek için dersler çıkarmamız gerektiğini düşündüğüm, her zaman olduğu gibi bu üzücü törenlerden birinde bir araya geldik. Rabbimden niyaz ediyorum, inşallah bu son olur. Bugüne kadar birlikte omuz omuza mücadele ettiğimiz korucumuzun aramızdan ayrılması, başta aile fertleri olmak üzere hepimizi yürekten yaraladı, acımız büyüktür. Korucumuzun üstün cesaret ve görev bilinci içerisinde, gözünü kırpmadan hareket ederek, bunun özellikle altını çizmek istiyorum; üstün cesaret ve görev bilinci içerisinde gözünü kırpmadan hareket ederek, vatanı ve milleti uğruna görevin en büyüğü, şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Ruhun şad olsun, mekanın cennet olsun şehidim. Bu olay, vatan ve milletimizi, cumhuriyet ve demokrasi aşkımızı, Atatürk ilke ve inkılaplarıyla, Türkiye Cumhuriyeti temel niteliklerine olan bağlılığımızı, bugünlere yönelik tehditleri ki yakın dönemde bunun en acısını hep beraber yaşadık, bertaraf etme yolunda, haklı ve kararlı mücadeleye olan inancımızı bir kat daha artırmıştır. Değerli silah arkadaşlarım; sizlerin de duygularına tercüman olarak söylüyorum ki; bizler büyük önder Atatürk'ün göstermiş olduğu bu yolda, yüce Türk milletine olan görev sorumluluğu bilinci ile hareket edecek, dün olduğu gibi bugün de, yarın da bu insanlıktan nasibini almamış hainlere, her türlüsüne ve onların yurt içindeki destekçilerine gerekli cevabı yüce milletimizle birlikte beraber vereceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından şehit korucu Mehmet Emin Akyıldız'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Siirt'in Tillo İlçesi'ne götürüldü.

- Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt'te Şehit Olan Köy Korucusu Törenle Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement