Sinop'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Sinop'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Sinop'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

08.03.2016 15:05

Sinop'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Sinop Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Merkezi üyeleri tarafından Aşıklar Caddesi'nde yapılan etkinlikte pandomim gösterisi gerçekleştirilerek, kadına şiddete dikkat çekildi.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı İbrahim Yıldırtan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınlara özel bir günde kadına yönelik şiddete dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Hazırladıkları çiçekleri erkeklere dağıtarak farkındalık oluşturmaya çalıştıklarına işaret eden Yıldırtan, "Amacımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlarımıza yönelik şiddete dikkat çekmek. Hazırladığımız karanfilleri özellikle erkeklere veriyoruz. Bundaki amacımız kadınları onlara hatırlatmak" dedi.

Erfelek

Erfelek ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilçe pazarında kadınlara karanfil dağıtıldı.

Belediye personelince yapılan dağıtımın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, pazarda ekmek paralarını kazanmaya çalışan kadınları bu özel günlerinde unutmadıklarını dile getirdi.

Kadınların sadece bir gün değil, her gün el üstünde tutulmaları gerektiğine işaret eden Şimşek, "Kadınlarımız sevgiyi ve hoşgörüyü sonuna kadar hak ediyorlar. Biz en azından onlara karanfil dağıtarak biraz olsun mutlu olmalarını sağladık. Ama biliyoruz ki daha fazlasını hak ediyor" diye konuştu.

Boyabat

AK Parti Boyabat Kadın Kolları tarafından esnaf ziyaretinde bulunarak, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

Kadın Kolları Başkanı Figen Güzel, kadının insanlığın devamı için olmazsa olmaz olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin odak noktasında kadınların bulunduğunu belirten Güzel, şöyle konuştu:

"Türk ve dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum. Bütün kadınların eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini istiyoruz. Kadınlar İnsanlığın devamı için olmazsa olmazdır. En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardındaki kahramandır. Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır. Bütün dünya kadınlarına sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sinop'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement