Suriye'deki Muhaliflere Bombalı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki Muhaliflere Bombalı Saldırı

Suriye\'deki Muhaliflere Bombalı Saldırı

İslami Cephe, bünyesindeki Ahraru'ş Şam Tugayı lideri Hassan Abbud ve hayatını kaybedenler için açıklama yayınladı İslami Cephe: "Şam firavununa (Beşşar Esed'e) karşı 2 yıl süren yoğun mücadelenin ardından Allah'ın huzuruna gittiler.

10.09.2014 12:43

Suriye'deki muhalif silahlı grupların en büyük çatı yapılanması olan İslami Cephe, bünyesindeki Ahraru'ş Şam Hareketi siyasi lideri Hassan Abbud ve 45'in üzerinde üst düzey yetkilinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açıklama yayımladı.

İslami Cephe tarafından yayınlanan açıklamada, "gerçeklerin henüz tespit edilemediği olayda hayatını kaybeden komutanları, İslam ümmeti ve sabırlı Suriye halkı için hayırla yad edildiği" ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şam firavununa ( Beşşar Esed'e) karşı 2 yıl süren yoğun mücadelenin ardından Allah'ın huzuruna gittiler. Allah'ın huzuruna gidene kadar başlarına gelen olumsuzluklar onları zayıf düşürmedi, yollarından vazgeçirmedi."

Açıklamada Ebu Abdullah el-Hamavi lakaplı Ahraru'ş Şam hareketin'nin kurucusu Hassan Abbud'un yanısıra hayatını kaybeden komutanlar arasında Ebu Yazen eş-Şami, Ebu Talha, Ebu Talha el-Gabi, Ebu Abdulmelik eş-Şeri (İslami Cephe Hukuk Konseyi Başkanı), Ebu Eymen el-Hamavi, Ebu Eymen Ram Hamdan, Ebu Sariye eş-Şami, Muhibbuddin eş-Şami, Ebu Yusuf Binniş, Talal el-Ahmed Temmam, Ebu ez-Zubeyr el-Hamavi, Ebu Hamza er-Rakka'nın bulunduğu kaydedildi.

İslami Cephe Basın Sorumlusu Salih Anadani dün yaptığı açıklamada düzenlenen saldırıda üst düzey 45 komutanın hayatını kaybettiğini belirtmişti.

Abbud, Suriye'nin kuzeyinde özellikle Halep ve İdlib kırsalında Suriye rejimine karşı bünyesinde yaklaşık 18 bin milisi barındıran Ahraru'ş Şam Hareketini kurdu. 22 Kasım 2013'te Ahraru'ş Şam ve 5 muhalif grup İslami Cephe çatısı altında birleşmişti.

Terör örgütü IŞİD'in İdlip, Halep ve Deyr'uz Zor kırsalında Ahraru'ş Şam güçlerine saldırması üzerine IŞİD ile muhalif gruplar arasında şiddetli çatışmalar çıkmıştı. - İdlib

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki Muhaliflere Bombalı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement