Suriye'deki Olaylarda 107 Kişi Öldü - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki Olaylarda 107 Kişi Öldü

Suriye\'deki Olaylarda 107 Kişi Öldü

SNHR, Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 107 kişinin öldüğünü duyurdu.

01.01.2013 10:11  Güncelleme: 10:08

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 107 kişinin öldüğünü duyurdu.

Merkezi Londra'da bulunan örgüt, güvenlik güçlerinin tank topları ve roketlerle gerçekleştirdiği operasyonlarda Şam'ın banliyölerinde 46, Halep'te 30, Hama'da 12, İdlib'te 7, Dera'da 5, Humus'ta 4, Deyru'z Zor'da 2 ve Kuneytra kentinde bir olmak üzere ülke genelinde 107 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Bu arada, Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birliklerin Şam'ın Deraya bölgesinde 5 tankla çok sayıda askeri aracı imha ettiğini aktaran Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), başkentin Duma, Haresta ve Yermuk bölgesinde iki ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getirdi.

Savaş uçaklarının Humus'un Hanut beldesi ile Buveyda köyüne "fosfor" bombasıyla saldırılar düzenlediğine değinen SRGC, rejimin ülke genelinde 81 noktaya saldırılar gerçekleştirdiğini, 29 noktanın savaş uçaklarınca bombalandığını, farklı 5 noktaya "varil" bombası, "vakum" ve "fosfor" bombasının atıldığını açıkladı.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda onlarca silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini açıkladı.

-Mülteci kampında yangın çıktı-

AA muhabirinin Suriyeli Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Konseyi (SMDK) kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Suriye'nin Türkiye'nin Reyhanlı ilçesine yakın bir bölgede bulunan "Gatıma" mülteci kampında bulunan iki çadırda yangın çıktığı ve çadırlarda bulunan 10 çocuğun ağır şekilde yaralandığı bildirildi.

Muhabir: Ali Demir/ Samet Doğan

Yayıncı: Erdem Gültekin - ŞAM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki Olaylarda 107 Kişi Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement