Tahir Elçi'nin Öldürülmesi Şırnak'ta Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Tahir Elçi'nin Öldürülmesi Şırnak'ta Protesto Edildi

Tahir Elçi\'nin Öldürülmesi Şırnak\'ta Protesto Edildi

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi, Şırnak Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.

29.11.2015 14:58

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi, Şırnak Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto edildi.

Şırnak merkez Sanat Sokağı'nda bir araya gelen Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini alkışlar ve sloganlarla kınadı. Grup, "Diyarbakır'ın ortasında vurulmuş uzanırım, ben bu kurşun sesini nerede olsa tanırım" yazılı pankart açıp, "Tahir Elçi ölümsüzdür", "Yaz ülkem bunu da yaz, barış güvercinine kahpe kurşun" dövizleri taşıdı. Avukatların siyah cübbeleri ile en önde yer aldığı yürüyüşte sık sık sloganlar atıldı. Sanat Sokağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar sağanak yağmur altında yapılan yürüyüş sonrası 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Grup adına açıklama yapan İnsan Hakları Derneği Şırnak Şube Başkanı Avukat Emirhan Uysal, Elçi'nin dün Diyarbakır'da tarihi Dört Ayaklı Minare'nin altında artık savaşlar ve katliamlar olmasın dedikten sonra öldürüldüğünü belirtti. Uysal, "Meslek hayatının en başından beri bölgede gerçekleşmiş faili meçhullere karşı bir gün dahi geri adım atmamış Tahir Elçi, Gabar'da Kuşkonar ve Koçağıl köylerinin bombalanması olayını kısmen de olsa aydınlatılmasını sağlayan hukuk mücadelesi dahil olmak üzere çok sayıda hukuk mücadelesinde yer almıştır. Ülkede cezasızlıkla mücadelenin, insan hakları mücadelesinin en çok emek harcayan avukatlarından biriydi. İnsan hakları mücadelesinin zirvesindeyken ne yazık ki katledildi" dedi.

Konuşmanın ardından kalabalık sessizce dağıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tahir Elçi'nin Öldürülmesi Şırnak'ta Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement